sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Chilisuola valkosipulilla

Meillä muuten syödään aika paljon chiliä! :D Viimeisetkin kesän chilit alkavat olla kypsiä tuossa olohuoneen ikkunalla, ihan sopivasti että pikkuhiljaa pääsee idättelemään ensi kesän kasveja :) Tämä suola on ihan superhyvää itsetehtyjen poppareiden mausteena.Mulla on tänä jouluna teemana itsetehdyt lahjat, joten niistä saatte varmaan vielä kuulla useampaankin otteeseen! Tarkotus on kaikille lahjottaville keksiä jotain pientä itse tehtyä varsinaisten lahjojen lisäksi. Tämä chilisuolaerä meneekin pikkuveljelle, mutta kyllä meidän kaapistakin tätä tavaraa pitää aina löytyä.

Tähän satsiin laitoin n. 40 g erilaisia chilejä, yhden valkosipulin ja n. 350 g karkeaa merisuolaa. Ensin silppusin chilit ja valkosipulit pieneksi, sitten poistin silppurista terän ja täytin kulhon suolalla. Sekoittelin makuaineet kunnolla suolaan ja laitoin kuivamaan lasiseen piirakkavuokaan, esim uunipelti toimii myös kuivatukseen vallan mainiosti. Kuivatukseen menee 1-2 vuorokautta riippuen kuinka ohuelti suolan laittaa, välillä voi myös vähän sekoitella.
Jos käyttää punaisia chilejä, tulee suolasta kivemma väristä, mutta mulla ei nyt ollut punasia tarjolla, niin on tämmönen keltavoittonen.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!