tiistai 4. marraskuuta 2014

Heijastava virkattu rintakoru

Bongasin kaupassa Novitan heijastus lankaa, jossa on mukana siis heijastavaa kuitua. Sarjakuvamaiseen tyyliin pään päälle välähti hehkulamppu ja sanat rintakoru joululahjaksi iskeytyivät tajuntaani :) Tovin googlettelun jälkeen löysin tällaisen kukkasen ohjeen ja päätin tehdä nämä omani hieman ohjetta mukaillen. Virkkasin kukkaset numeron 4 koukulla, koska se on isoin mitä minulta löytyy ja myös ettei kukkasesta tulisi ihan ylettömän suuri. Tuolla puikolla oli kyllä välillä aika tiukkaa saada kaikki pylväät mahtumaan kaariin, mutta kyllä se onnistui kun oikein ahtoi. Linkatulla sivustolla on hyviä vaihekuvia, jos haluatte havainnolisempaa ohjeistusta. Pienemmällä puikolla ja ohkaisemmalla langalla saa varmasti myös kauniita kukkasia aikaan.

Tässä vielä ohje, on aika pitkälti sama kuin linkattu alkuperäisohje.
Punainen kukka: Tee viisi ketjusilmukkaa ja yhdistä renkaaksi piilosilmukalla. Tee 6 kjs ja kaksi pylvästä renkaaseen. Sitten 3 kjs ja 2 p renkaaseen, toista tätä kunnes pylväspareja on neljä. Tee vielä 3 kjs ja 1 p, yhdistä piilosimmukalla alun ketjusilmukkakaaren kolmanteen silmukkaan. Aloita toinen kerros tekemällä ensimmäiseen ketjusilmukkakaareen *ks, ½p, p, puolikas pitkäpylväs, pp, 3 kjs, 1 ks ensimmäiseen kjs:ään, pp, puolikas pitkäpylväs, p, ½p, ks* toista kaikkiin ketjusilmukkakaariin.

Puolikas pitkäpylväs tehdään seuraavasti: ota koukulle kaksi langankiertoa ja vie koukku ketjusilmukkakaaren läpi ja ota langankierto, koukulla on nyt neljä silmukkaa, ota koukulle lanka ja vedä se kahden silmukan läpi, koukulla on nyt kolme silmukkaa, ota koukulle uusi lanka ja vedä se loppujen silmukoiden läpi.

Valkoinen kukka: Suosittelen vilkaisemaan kuvia täältä: Ohjekuvat, kuvat löytyvät sivun puolivälin paikkeilta. Tee koukulle aloitussilmukka ja ota kaksi langankiertoa. Taita punaista kukkasta keskeltä puoliksi niin että oikeapuoli jää taitteen sisäpuolelle. Laita koukku kahden pylvään välistä nurjalta oikealle ja sitten keskireiän läpi taas nurjalle ja vedä lanka läpi (koukulla on nyt neljä silmukkaa). Tee silmukoilla pitkä pylväs ja sitten 6 kjs. Tee seuraavien kahden pylvään väliin taas pitkä pylväs ja jatka kierros ympäri, yhdistä lopuksi piilosilmukalla. Ketjusilmukkakaaret täytetään samoin kuin punaisen kukan kanssa eli  *ks, ½p, p, puolikas pitkäpylväs, pp, 3 kjs, 1 ks ensimmäiseen kjs:aan, pp, puolikas pitkäpylväs, p, ½p, ks*.

Taakse kiinnitän vielä rintaneulapohjat ja kukkaset ovat valmiit lahjoitettavaksi!

Lyhenteet:
kjs = ketjusilmukka
p = pylväs
½p = puolipylväs
pp = pitkä pylväs
ks = kiinteä silmukka

Kukkanen takaa


Salamalla otetussa kuvassa näkyy tuo heijastinkuitu toiminnassa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!