maanantai 10. marraskuuta 2014

Virkattu tähti

Nämä pienet virkatut tähtöset on ihan supersööttejä! Ajattelin laittaa näitä joulukortteihin ja ehkä lahjapakettien pakettikorttien oheen koristeeksi. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Suomenkielinen terminologia on tän ohjeen kanssa kyllä vähän hukassa, joten jos tiedät mitä nuo magic ring ja puff stitch on suomeksi, niin ilolla otan tiedon vastaan!


Lankana minulla oli Novita Tennessee ja koukku numero 4. Valmiin tähden halkaisija näillä tarveaineilla n. 8-9 cm.

Tee ensi 'magic ring' (alla oleva kuva): Laita lanka kuten vasemmassa kuvassa, langan häntä roikkuu alaspäin. Ota lanka koukulle ja tuo se lenkin läpi, tee yksi ketjusilmukka (oikeanpuoleinen kuva). Magic ring -aloitus on nyt valmis ja tätä voi käyttää ihan missä tahansa virkkauksessa ketjusilmukkarinkulan tilalla. Lenkki saa jäädä isoksi, idea tässä on, että häntää vetämällä saadaan lenkki lopuksi kurottua pieneksi.

Magic ring -aloitus

1. kerros: tee 2 kjs, *4:n pylvään puff stitch, 2 kjs*, toista *-* vielä neljä kertaa. Kiristä magoc ring ja tee lopuksi piilosilmukka.
Puff stitch: Ikään kuin tekisit pylväitä, mutta et vedä lankaa lenkkien läpi ennen kuin vasta ihan lopuksi. Lenkkien on tärkeää jäädä löysähköiksi, että lopputulos on onnistunut. Tähän tehdään siis neljän pylvään suuruisia puff stitchejä. Oikeanpuoleisessa kuvassa puff stitch on viimeistelyä vaille valmis, kaikki lankalenkit ovat valmiina. Ota vielä lopuksi yksi langankierto koukulle ja vedä se kaikkien lenkkien läpi. Tee ketjusilmukka, joka kiinnittää kaikki lankalenkit yhteen (alemman kuvasarjan vasemmanpuoleisin kuva).

Puff stitch aloitus
Puff stitchin viimeistely ja magic ringin umpeen kurominen

2. kerros: Tee 2 kjs, 2p, 2 kjs ja 3p ensimmäisen puff stitchin päälle. Loppujen puff stitchien päälle tee 3p, 2kjs, 3p. Yhdistä lopuksi piilosilmukalla.

3. kerros: Tee pari piilosilmukkaa siten, että pääset aloittamaan ketjusilmukkakaaresta. Tee 2 kjs ja 2 pylvästä kaareen, sitten 2 kjs ja kiinteä silmukka ketjusilmukoiden juureen (ks kuva alla) ja vielä 3 pylvästä samaan kaareen. 1 kjs ja 1 ks edellisen kerroksen pylväiden väliin, 1 kjs. Seuraavaan ketjusilmukkakaareen 3 pylvästä, 2 kjs ja kiinteä silmukka kuten edellä, 3 pylvästä. Toista vaiheita kierroksen loppuun asti ja yhdistä piilosilmukalla. Tähtönen on nyt valmis, voit halutessasi lisätä ripustuslenkin ja napin koristeeksi!

Kiinteä silmukka ketjusilmukoiden juureen
Valmis tähti

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!