torstai 9. lokakuuta 2014

Superherkullinen juustoinen chilileipä

Meidän talouden kaksilahkeinen halusi nopeasti valmistuvaa leipää, jossa on chiliä ja juustoa. Tuo mun aiemmin laittama leipäresepti ei ihan sieltä nopeimmasta päästä ole joten kaivelin vanhan kunnon Kotitaloustaito -kirjan ja sieltä perus hiivataikinan reseptiä. Siitä lähdettiin liikkeelle ja tähän päädyttiin:

Padassa paistettuna leivästä tulee ihanan tasaisen pyöreä ja kaikenkaikkiaan hurmaava ilmestys! Paiston alkuvaiheessa padan päällä kannattaa pitää kantta. Oman patani löysin kierrätyskeskuksesta 2,5 €:lla.



3    dl   vettä
25  g    hiivaa
1    tl    sokeria
1    tl    suolaa
n. 5 dl   vehnäjauhoja
0,5 dl    leseitä
1    dl    grahamjauhoja
2    rkl   öljyä
2    dl    juustoraastetta
3    kpl chiliä (oman maun mukaan chilit)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva, lisää sokeri. Alusta jauhoja vähitellen, lisää välillä suola ja alusta loput jauhot joukkoon. Lisää öljy. Anna taikinan kohota 30 minuuttia esim. mikrossa (mikroa ei laiteta päälle).

Raasta juusto ja pilko chilit tässä välissä.

Kippaa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa ilmat pois. Kauli taikinasta ohuehko nelikulmio ja ripottele juustoraaste ja pieneksi pilkotut chilit. Juustoraastetta voi jättää pinnalle koristeeksi (ja yrittää muistaa myös laittaa ne sinne). Rullaa kuin kääretorttu ikään ja kiepsauta pellille haluttuun muotoon. Kohota 15 min liinan alla.


Paista 200 asteessa kiertoilmalla (225 astetta normiuunilla) n. 20 minuuttia.

Herkullisimmillaan tuoreena, maistuu myös paahdettuna!

Pellille kohoamaan

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!