torstai 30. lokakuuta 2014

Mokkapalat

Kahvia en oo koskaan oppinut juomaan, mutta pienestä pitäen suurta herkkua on kyllä olleet mokkapalat. Näitä vois huomaamatta popsia varmaan vaikka pellillisen, joten valtaosa pitää aina kiireen vilkkaa laittaa pakkaseen piiloon :) Ylettömästä pakastusinnosta huumaantuneena unohdin valokuvaamisen ihan tyystin, joten kuvassa ei tällä kertaa ole ne kaikkein edustavimmat yksilöt. Makuun se ei kuitenkaan onneksi vaikuta ja ei nää mun leipomukset yleensäkään ihan Kodin Kuvalehdestä repäistyiltä näytä :D




Pohja:
200 g   voita
3          kananmunaa
1,5 dl   sokeria
2 dl      maitoa
5 dl      vehnäjauhoja
3 tl       leivinjauhetta
2 tl       vanilliinisokeria
3 rkl     kaakaojauhetta

1. Sulata ja jäähdytä rasva.
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa.
4. Sekoita joukkoon voisula.
5. Paista 15 min 200 asteessa.

Kuorrute:
4 dl       tomusokeria
50 g      sulatettua voita
3/4 dl    vahvaa kahvia
1 rkl      kaakaojauhetta
2 tl        vanilliinisokeria

1. Sulata voi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään (jos ovat kovin paakkuisia, kannattaa siivilöidä).
3. Sekoita kaikki keskenään.
4. Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä ainakin puoli tuntia ennen leikkaamista.

Meillä ei juoda kahvia, joten teen kuorrutteeseen tarvittavan kahvin aina pikakahvista, toimii hyvin niinkin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!