maanantai 20. lokakuuta 2014

Köyttä lakanoista

Nyt ei olla suunnittelemassa vankilapakoa, vaikka kieputellaankin köyttä lakanoista :) Törmäsin netin ihmemaailmassa tämäntyyliseen ohjeeseen, jossa ohuista kangassuikaleista kieputettiin kapeaa köyttä ja pitihän sitä päästä testaamaan!


Valmista köyttä rullalla


Kaapissa pyöri pari vanhaa ja kauhtunutta pussilakanaa, joista revin 5 cm leveitä suikaleita. Poistin niistä irtonaiset langat, jotta lopputulos olisi siistimpi. Alkuperäisessä ohjeessa köyttä pyöriteltiin puolta kapeammista suikaleista, mutta minä halusin köydestä paksumpaa, joten suikaleetkin ovat leveämpiä. 

Ylempää kieputetaan myötäpäivään ja sitten se käännetään itseen päin alemman suikaleen päältä

Solmi kaksi suikaletta yhteen toisesta päästä ja ota solmusta tiukka ote. Pyöritä ylempää suikaletta pois päin itsestäsi (myötäpäivään) ja nosta se alemman suikaleen yli itseäsi kohti. Pidä tiukasti kiinni mahdollisimman likeltä työn päätä ja toista äskeiset toimenpiteet nyt ylempänä olevalle suikaleelle. Pikkuhiljaa köysi alkaa muotoutua ja kun siitä pääsee jyvälle, on kieputtelu todella helppoa. 


Suikaleen jatkaminen

Suikaleen jatkaminen tapahtuu leikkaamalla muutaman sentin matkalta puolet suikaleiden leveydestä pois ja laittamalla suikaleet päällekkäin. Sitten kieputetaan normaalisti ja pidetään huoli, että uusi suikale asettuu nätisti vanhan jatkoksi. 

Tämä mun köysi nyt on vähän aneemisen näköinen, kun on kauhtuneista lakanoista tehty, mutta ajattelinkin valkaista sen kloriitilla kunhan pituutta on riittävästi (millonkahan se mahtaa tapahtua :D). Värillisistä kangassuikaleista saisi varmasti upean näköisiä köysiä! En ole vielä päättänyt, että mitä tästä köydestä tulee loppujen lopuksi, mutta muutama idea on, joten ehkä myöhemmin sitten lisää siitä..

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!