torstai 4. kesäkuuta 2015

Organzakukkaset

Tämmönen pieni välityö, kun ei vaan jotenkin meinaa ehtiä tekemään mitään valmiiksi :D Vaikka mitä on alotettuna, mutta mikään ei tunnu valmistuvan. Ei se kyllä lie oo kiinni siitä ehtimisestä, mutta joku ihmeen keskeneräisten töiden syndrooma mulla kyllä on. No piakkoin on ainakin tulossa postaus vauvalahjuksista, kun lukioaikainen kaveri pyöräytti äskettäin pienen palleron ja ensi viikolla on lähdössä pieni paketti sinne päin. Viikonloppuna varmastikin lisää siitä aiheesta :)


Ihania pieniä organzakukkasia


Nämä ihanat pienet organzakukkaset on ihan uskomattoman suloisia askartelu- ja ompelutöissä. Olen käyttänyt näitä toistaiseksi vain koristeena korteissa, mutta ihan hyvin voisin kuvitella nämä myös koristeena asusteissa, hiuspinneissä, rintakoruna, lahjapaketoinnissa yms.

Tässäpä teko-ohje kukkasille:

1. Leikkaa organzasta kasa neliöitä, ei tarvitse olla samankokoisia, on jopa plussaa jos löytyy kokovaihtelua. Minusta helpoin tapa tehdä nämä on leikata ensin neliöitä ja sitten pyöristää neliöt pyörylöiksi, mutta toki voi suoraan leikata pyörylöitäkin. Pyöristäessä ei haittaa, vaikka palasista ei tulisikaan täysin pyöreitä.

2. Sytytä kynttilä, minusta pöytäkynttilä on paras. Tuikku menee niin kuumaksi, että sen kanssa ei ole hirveän miellyttävä työskennellä. Sulata organzapyörylöiden reunoja lähellä kynttilän liekkiä. Kun liekin pitää hieman kankaan reunan alapuolella, tulee terälehdistä luonnostaan kuperia. VARO tulen kanssa työskennellessäsi, organzakangas humahtaa liekkiin melko herkästi, mutta ei se nyt kuitenkaan silmänräpäyksessä pala näpeille, joten ihan turvallista näitä on tehdä, jos on tarkkana.

3. Lado päällekkäin haluamasi määrä terälehtiä, isompia alle ja pienempiä päälle (jos kokoeroja löytyy). Kuvan kukkasissa on neljä terälehteä, mutta ihan kannattaa laittaa niin monta kuin omaa silmää miellyttää. Jos terälehdet on isompia, saattaa useampi terälehti olla ihan tarpeenkin.

4. Ompele muutamalla pistolla terälehdet toisiinsa kiinni keskeltä ja liimaa ompeleen päälle helmi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!