sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Syötävän suloisia ruusukkeita nauhoista

Bongasin facebookissa tämän: Klik, mutta tuota kuvaa enempää en mistään löytänyt, joten lähdin sitten soveltamaan :) Tuunasin tietokoneella erikokoisia tähtiä, tulostin ne paperille ja leikkasin pahvista (kaavat laitoin saataville tänne: Linkki). Tähtien keskelle tulee tehdä reiät (ei kannata tehdä kovin isoja, naftimmat reiät pitävät nauhan paremmin paikallaan). Sitten lähdin vaan kieputtelemaan nauhaa pahvien ympärille ja lopulta keksin miten homma hoidetaan.

Variaatioita on loputtomasti, sama nauha erikokoisen pohjan ympäri kieputeltuna tuottaa ihan erilaisen lopputuloksen. Kapeampaa nauhaa ja isompaa pohja käytettäessä voi myös pyörittää nauhan kaksi kierrosta sakaroiden ympäri, jotta lopputulos olisi runsaampi. Kannattaa ehdottomasti testailla, näitä oli tosi hauska tehdä ja sainpahan tuhottua nauhojen jämiä näihin :)


Hauskoja ruusukkeita satiini- ja organzanauhoista.

Pahvinen pohja ja satiininauhaa, lisäksi tarvitset neulan ja lankaa.

Aloita laittamalla nauhan pää reiän läpi ja kiepauttamalla nauha ensimmäisen sakaran ympäri

Jatka nauhan kieputtamista sakaroiden ympäri. Kiepauta aina vastakkaisten sakaroiden ympäri ja pidä nauhaa paikallaan keskeltä.

Kun olet kieputtanut jokaisen sakaran ympäri, lukitse nauhan pää keskelle peukalollasi. Jos haluat runsaamman ruusukkeen, kieputa nauha kaikkien sakaroiden ympäri toisen kerran.

Tältä homma näyttää nyt toiselta puolelta.

Ompele muutamalla pistolla ruusuke kasaan keskellä olevan reiän kautta.

Irrota ruusuke muotista taivuttamalla yhtä sakaraa kerrallaan alaspäin kuvan mukaisesti.

Leikkaa ylimääräiset nauhanpäät pois ja ruusuke on valmis.

Voit laittaa useita erikokoisia ruusukkeita päällekkäin ja joko ommella tai liimata ne yhteen. Liimaa lopuksi keskelle esim. helmi, nappi, strassi, vanha korun osa tai joku muu koristus peittämään ompeleet.

4 kommenttia :

 1. Hienoja! Tämän taidankin laittaa korvan taa, sillä itsellä on juuri menossa yksi kukkaprojekti, jossa voisin tätäkin tekniikkaa hyödyntää. Ehkä ne sovellukseni pääsee blogiini valmistuttuaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, jos muistat niin laita sitten mulle linkkiä jahka saat tuotokset näkyville :)

   Poista
 2. Minäkin pistin tämän talteen ohjejemmaan. Toistaiseksi en ole onnistunut ruusukekokeilluissani, mutta ehkä tällä ohjeella onnistuisi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ei kyllä ollu hirveän hankalia kunhan muutaman kerran ensin harjotteli :) on minunkin tullut kaikenlaisia kokeiltua aika huonolla menestyksellä ja nämä oli selvästi yksinkertaisempia kuin monet muut!

   Poista

Kiitos viestistäsi!