sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Tyynyliinoista kasseja

Sain käsiini pari tyynyliinaa ja olin jo vähällä viskata ne kangaskätköjen mustaan aukkoon (vilkaise kuva postauksen lopusta), kunnes muistin törmänneeni pinterestissä tyynyliinoista tehtyihin kasseihin. Näitten kangas oli vähän normaalia tukevampaa ja en ehkä lähtisikään tekemään kasseja ihan ohkaisimmista tyynyliinoista. Nämä on varsin nopsakoita ja ehdottomasti älyttömän helppoja tehdä. Lisäksi, voiko kangaskasseja koskaan olla liikaa?


Kantohihnan pituus riippuu siitä, kuinka pitkä tyynyliinan sisäpuolella oleva "lippa" on, siis se jonka alle tyynyn pää työnnetään.Näistä lähdin liikkeelle; kaksi ihan normaalia kokoa olevaa tyynyliinaa.

Leikkaa kuvanmukaiset palat pois reunoista, leikkaus tehdään siltä puolelta, jossa aukko on. Kun olet leikannut toisen kulman, käytä irtileikattua palasta mallina toisella puolella ja saat symmetriset leikkaukset.

Jos sisäpuolen "lippa" ei leikkautunut edellisessä vaiheessa, leikkaa se irti sivusaumojen vierestä ja levitä auki.

Leikkaa "läpästä" ylimääräiset kankaat sivuilta pois, että saat suoran kahvaosan. Käännä laukku nurin ja ompele kahvaosien päät yhteen. 

Tee leikattuihin reunoihin päärme ja ompele se. Kaarevaan kohtaan kannattaa leikata pieniä vekkejä, että saat käännöksestä siistimmän.

Siniseen kassiin ompelin pohjaan levikekolmiot, mutta ei ne kyllä minusta ole tämmösessä kassissa välttämättömät.

Sininen kassi, kantokahvasta tuli tähän lyhyempi, koska läppä oli lyhyempi.

Punainen kassi, tässä oli todella pitkä läppä, joten kantohihnakin on pitkä. Tämä kassi kulkee mukavasti olkapäällä.

Ajattelin viikonlopun ratoksi järjestellä kangasvarastoni. Kuvasta puuttuu vielä yksi nyssäkkä, joka löytyi vasta ihan lopuksi ja kaikki farkku (sitä on pari ehkä n. täyden jätesäkillisen verran).

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!