perjantai 19. kesäkuuta 2015

Salomoninsolmuilla virkattu pitsimäinen huivi

Taivaalta puottaa vettä ja lämmintä on rapiat 13 astetta, ihan tuntuu Juhannukselta :) Hauskaa Juhannusta kaikille!

Minä en ole suuri virkkaaja tai neuloja ja yleensä lankoja tulee hankittua periaatteella "onpa kivan värinen, otan yhden kerän" tai "onpa kiva lanka tarjouksessa, otan yhden kerän". Voitte varmaan kuvitella, että minun lankavarastolla ei mitään ihan hirveän suuria projekteja sitten tehdäkään :)

Valmis huivi on kooltaan n. 50x150 cm.Tällä kertaa tavoitteena oli virkata yhdestä 50g kerästä kesäinen, juhlava huivi. Tavoite onnistui varsin mainiosti, lankaa jäi yli pari metriä :) Kuvaaminen oli kyllä yksi pähkäilyn paikka, en meinannut millään keksiä, missä tämän saisi järkevästi kuvattua (ja kuvia ei siis ole otettu tänään, onneksi on aurinkoakin männäpäivinä välillä nähty).

Pinnasta tulee pitsimäinen ja se muistuttaa hieman kukkakuvioita.
Salomoninsolmujen virkkaaminen on helppoa ja nopeaa, kunhan hommasta pääsee jyvälle. Alkuun tekniikka vaikutti vähän mystiseltä, mutta ei todellakaan loppujen lopuksi ollut hankala oppia, suosittelen kokeilemaan! Tämä huivi on tehty melko ohkaisella langalla ja numeron 3 virkkuukoukulla, lopputulos on ihanan pitsimäinen ja langassa oleva ohut metallinhohtoinen säie tuo huiviin vähän hohtoa.

Hyvä video-ohje täällä: Solomon's Knot Stitch ja Novitan kuvalliset ohjeet täällä: Salomoninsolmu.2 kommenttia :

  1. Kevyen näköinen, juuri niin kuin kesähuivin kuuluukin olla. Salomoninsolmu on minulla vielä opeteltavien juttujen listalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, hauskaa ja nopsaa virkkaamista :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!