keskiviikko 19. elokuuta 2015

Vielä on grillauskesää jäljellä

Kohta iskee kyllä morkkis, kun en vaan yksinkertasesti ennätä tekemään mitään käsityöjuttuja. No pistin kuitenkin jokusen lankakerän tulemaan, kun Vyyhti.fi niin ystävällisesti tarjosi alennuskoodin :) Jospa sitä inspiraatio iskisi, kun langat saapuvat! Koodi on muuten voimassa elokuun loppuun asti, joten jos kiinnostaa, niin vilkaiskaa aiempaa postaustani Klik.

Tämä on ollut vähän heikko kesä noin niinkun kesäksi, joten ei ole hirveästi tullut grillattuakaan. Nyt kun kesä kuitenkin teki comebackin, niin on grillaushammastakin kolottanut ja tässä tulee muutama suosikki grillausreseptini. Ja minähän muuten grillaan kahdenkympin pallogrillillä, joten grillaus ei todellakaan ole välineurheilua :D

Tämänkertainen grillilautanen: täytetyt tomaatit, täytetty paprika, pekoniin kääritty kanavarras, vaaleaa leipää ja tuliset tomaatit, miniluumutomaatteja, salaattia (sekalaisia salaatteja, tomaattia, kurkkua ja galiamelonia) 

Täytetyt tomaatit ja paprikat:

Leikkaa tomaatit ja paprikat puoliksi ja poista sisukset. Täytteeseen tarvitset kuivahtanutta vaaleaa leipää pieninä palasina, juustoraastetta, sinihomejuustoa ja mausteita (chiliä, pippuria ja valkosipulirouhetta). Sekoita täyteainekset ja täytä tomaatit ja paprikat. Grillaa kunnes tomaatit pehmenevät ja juustot sulavat. Grillatessa kannattaa käyttää jotakin alustaa näiden alla, helpon alusen saa taiteltua esim. kaksinkertaisesta foliosta.



Paprikakastike

Tämä on yksi lempparikastikkeitani ja toimii ihan älyttömän hyvin kaiken grillatun kanssa! On muuten myös superhyvää pizzan päällä (ei siis pizzakastikkeena, vaan "täytteenä").

Paprikakastike:
500 g punaista paprikaa (n. 2 isoa tai 5 pienempää)
4 kpl kokonaisia chilejä (tai maun mukaan)
1 tl suolaa
0,5 dl etikkaa
0,5 dl vettä
2 rkl hillosokeria
2 rkl ruokokidesokeria

Poista paprikoista siemenet ja pilko ne, pilko chilit (itse en ota siemeniä pois chileistä, makukysymys). Laita paprikat, chilit, suola ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, että paprikat pehmenevät. Lisää vettä tarvittaessa, jos näyttää siltä että kaikki haihtuu pois. Kun paprikat ja chilit ovat pehmenneet, soseuta koko komeus sauvasekoittimella. Lisää sitten etikka ja sokerit, kiehauta ja keitä vielä viitisen minuuttia. Ruokokidesokerin sijasta voi käyttää tavallista sokeria, tai jos haluat kastikkeesta kiinteämpää, laita tupla-annos hillosokeria. Säilö desinfioituihin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Jos kastike tuntuu jäävän kovin löysäksi, voit keittää sitä kasaan kiehuttamalla ilman kantta.



Tuliset tomaatit grillissä
Nämä tomaatit on olleet jo vuosia mun kestosuosikkeja, näitä tulee tehtyä kesällä grillissä ja talvella uunissa. Molemmilla tavoilla lopputulos on ihan sama, joten grilli ei tuo tähän mitään ekstraa :) Nämä toimivat lisäkkeenä tai (mun suosikki) itse tehdyn vaalean leivän päällä (ja täydellisessä maailmassa leipä on voideltu tuhdilla valkosipulivoilla)!

Tulinen tomaattilisäke:
2-4 tomaattia
4 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
chilirouhetta

Viipaloi tomaatit grillinkestävään astiaan (minulla on tuommonen teräskippo ja sen päällä vielä folio). Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet tomaattien joukkoon. Lisää reilusti mustapippuria ja chilirouhetta. Pidä grillissä tai uunissa, kunnes tomaatit ovat pehmenneet kunnolla (aika riippuu tomaattien kypsyydestä, yleensä vähintään 30 min).

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!