torstai 27. elokuuta 2015

Kirjovirkattuja pussukoita

Näitä pussukoita on mulla pyörinyt erinäisissä valmistusvaiheissa jo monta kuukautta ja nyt sitten raapasin tehdä ne valmiiksi. Paitsi että en ihan kuitenkaan, noista kahdesta pienimmästä puuttuu vielä sulkumekanismi, kun en ole ihan varma, että haluanko niihinkin vetoketjut vai keksiäkkö jotain muuta..

Tekniikkana näissä kaikissa on kirjovirkkaus (tapestry crochet) ja nämä on tehty ihan yksinomaan kiinteillä silmukoilla. Ideahan tässä tekniikassa on, että kuvion kohdalla kaikki värit kulkevat koko ajan mukana työn sisällä (samalla tapaa kuin jos langanpäät jätetään työn sisään virkatessa) ja värin vaihtuessa vedetään kiinteän silmukan viimeinen lenkki jo uudella värillä). Jos touhu ei ole tuttua, niin netistä kyllä löytyy ohjeita pilvin pimein! Vaikeaahan tämä ei ole, mutta melkoisen sykkyrän langoista saa aikaiseksi varsinkin jos tekee useammalla värillä.

Jos ketä kiinnostaa, niin postauksen lopusta löytyy mallikerta tuolle isoimman pussukan aaltokuviolle.

Koko kavalkadi :)


Himppusen vaan harmittaa, kun tuo kuvion kohta lähtee tosi helposti kiristämään, jos langat on yhtään ohkasempia kuin tuo pääväri. Selvimmin tämä näkyy tuossa isoimmassa pussukassa, mutta omaksuin tekniikkapuolelta ajattelumallin, että tuo kapeampi kohta ei olekaan vika vaan se on ominaisuus :D Nimittäin tuon kuviovirkkauksen purkaminen on melkein yhtä työlästä kuin tekeminen, joten ei hirveästi innostanut lähteä purkuhommiinkaan.

Lankoina on käytetty pääasiassa puuvillalankoja, raidoissa on myös puuvilla-bambusekoitelankoja. Vetoketjut on kaikki uusiokäytettyjä ja tuon vaaleansinisen pussukan vetoketju on itse asiassa vanhoista farkuista (mulla kun jostain kumman syystä pyörii farkkujen vetskareita nurkissa ihan riittävästi). Kaikkein isoimmassa pussukassa on myös vuori, muissa ei.Vetoketjun ompeleminen virkattuun työhön on kyllä yksi inhokkejani. Ei ne tunnu oikein koskaan asettuvan just niinkun haluais ja nämäkin on pariin otteeseen uudelleen ommeltu, ennenkun olin edes jotakuinkin tyytyväinen.


Tykkään kovasti tästä aaltokuviosta ja varmasti tulen vielä käyttämään tätä tai samantyylistä kuviota jossain työssä!2 kommenttia :

  1. Nää on kyllä tosi ihania, pitäis mitä pikimmiten kyllä opetella kirjovirkkausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan, hauskaa puuhaa eikä edes erityisen hankalaa :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!