keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Minttusuklaakonvehdit

Enpä ole aiemmin kokeillut suklaakonvehtien tekemistä ja olishan tuossa suklaalla kuorruttamisessa varmaan vielä vähän treenin paikkaa, mutta ihan hyviä niistä tuli :D

Kuvaa ei nyt tullut kuin valmiista tuotoksesta, mutta suklaakuoren alla on valkoinen minttutäyte (hieman After Eight tyylinen). Kuorrutus on tummaa suklaata ja raidat valkosuklaata.

Valkoinen minttutäyte:
n. 200 g tomusokeria
20 g pehmeää voita
3 rkl sokeroitua kondensoitua maitoa
1 tl piparminttuaromia

Laita kulhoon pehmeä voi, kondensoitu maito ja aromi. Vatkaa sähkövatkaimella joukkoon tomusokeria siivilän läpi kunnes taikina on käsillä muotoiltavaa (kaikki tomusokeri ei välttämättä mene). Jos massa menee liian kuivakkaaksi, lisää hieman kondensoitua maitoa. Muotoile massasta pieniä litteitä nappeja ja laita jääkaappiin odottamaan kuorrutusta.

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
30 g valkosuklaata

Temperoi tumma suklaa, ohjeita tähän löytyy paljonkin netistä. Minulla ei tämä ensimmäinen temperointiyritys mennyt ihan täysin putkeen, mutta lopputulos oli yllättävänkin hyvä siihen nähden, että tavoitelämpötilat ei osuneet ihan kohdilleen. Kuorruta minttunapit tummalla suklaalla ja laita jääkaappiin jähmettymään. Sulata valkosuklaa ja pursota raidat konvehtien päälle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!