maanantai 5. tammikuuta 2015

Magneettinen ranneke ruuveille

Miehille on kyllä yhtä tuskaa yrittää keksiä itse tehtyjä lahjoja, naisille voi tehdä kaikkia söpöjä hörhellyksiä, mutta mitä ihmettä miehelle voi tehdä? No vaikka tämmösen magneettisen rannekkeen pitelemään ruuvit ja naulat käden ulottuvilla pienissä remontti- ja asennushommissa. Tämä on kyllä asiaan vihkiytymättömälle varmaan melko mystisen näköinen vempele, joten laitoin lahjapakettiin mukaan pari ruuvia malliksi :)


Valmis ranneke

Meillä pyöri nurkissa tuommosta kaposta metallisoiroa, josta leikkasin viisi samanmittaista läpyskää. Teippasin magneetit kiinni alustaan, jotta ne eivät pääsisi liikkumaan ja lisäksi teippi pehmentää metallin teräviä reunoja.

Leikkaa tukevasta kankaasta (minulla käytössä IKEAn Minna tummanharmaana) suorakulmio sen mukaan minkä kokoiset magneettiläpyskät sinulla on (muista lisätä saumavarat kaikille reunoille). Kangaspalan pituus riippuu tietysti saajan ranteen paksuudesta, tätä voi yrittää arvoida esim. rannekellon avulla :) Kannattaa kuitenkin tehdä mieluummin hieman liian iso kuin liian pieni.

Ompele reuna, mutta jätä yksi sivu avoimeksi (kuvassa oikealla oleva reuna on avoin). Leikkaa kulmasta ylimääräinen kangas pois, jotta kääntäminen onnistuisi paremmin. Silitä saumat auki.

Käännä työ ja ompele tarranauhaa työn siihen päähän, joka on ommeltu kiinni. Tarranauha kannattaa ommella parikin kertaa ympäri, että varmasti pysyy!

Tässä mallailen nuppineulojen avulla magneettiliuskojen paikkoja. Tee ensimmäinen poikkisauma tarranauhojen luo siihen kohtaan, johon haluat reunimmaisen liuskan asettuvan. Ompele magneettiliuskojen väliin sauma, että liuskat pysyvät hyvin aloillaan. Suosittelen ompeluun vetoketjupaininjalkaa.

Taita avoimen pään saumavarat sisälle päin ja ompele reuna umpeen. Ompele samalle reunalle tarranauhan toinen puoli. Huomaa, että tarranauhat tulevat eri puolille työtä (toinen päällä ja toinen alla), mallaile ja testaile, että lopputulos on toimiva! Viimeistele päättelemällä langanpäät.
1 kommentti :

  1. Mahtava idea! Täytyy laittaa muistiin, helppo tehdä sitten syksymmällä isänpäivälahjaksi :).

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!