perjantai 16. tammikuuta 2015

Appelsiininen suklaapiirakka

Suklaa ja appelsiini on kyllä lyömätön pari! Tämä piirakka on jotain aivan uskomattoman taivaallista, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Tässä on halutessaan helppo oikaista ostamalla valmis piirakkapohjataikina (tai valmis torttupohjakin voisi ehkä toimia?), mutta ei sen pohjan itse tekeminenkään iso homma ole.




Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
½ dl sokeria
150 g kylmää voita
1 rkl kylmää vettä

Täyte:
200 g suklaata (maitosuklaata, tummaa suklaata tai pähkinäsuklaata)
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 dl kuohukermaa (myös vispikerma käy)
50 g voita

Nypi muut pohjan aineet paitsi vesi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi. Painele taikina n. 23-26 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle ja pari senttiä reunoille. Leikkaa leivinpaperista reilu palanen ja laita se pohjan päälle. Laita paperin päälle painoksi esim. kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia ja ota herneet ja leivinpaperi pois, paista vielä n. viisi minuuttia kunnes pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen täytteen laittamista.

Paloittele suklaa ja lisää se muiden täyteainesten kanssa teräskulhoon tai pieneen kattilaan ja lämmitä vesihauteessa kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä kymmenisen minuuttia. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!