keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuoritettu kolikkokukkaro

Superihana ja superhelppo kolikkokukkaro! Mitoitin tämän niin, että pankkikorttienkin pitäisi mahtua hyvin. Kaava on helppo piirtää itsekin, mutta yritän saada käyttämäni kaavan lisättyä tänne kunhan keksin, että miten :)

Valmis kolikkokukkaro. Farkun lahkeesta leikatussa kankaassa näkyy hienosti kulutusjälkiä ja sivusauma on minusta hieno yksityiskohta.Tässä tarvittavat osaset eli kaksi päällyskankaan kappaletta ja kaksi vuorikappaletta sekä vetoketju.


Asettele kankaat ja vetoketju kuvanmukaisella tavalla. Kankaissa on oikeat puolet vastakkain.


Ompele läheltä vetoketjua. Silitä sauma varovasti auki (vetoketju voi vaurioitua kovassa kuumuudessa).


Tältä työ näyttää tällä hetkellä. Toinen puoli vetoketjusta on ommletu vuori- ja päällikankaan väliin.


Nyt ommellaan vastaavasti toiset kappaleet kiinni vetoketjuun. Jo ommellut kankaat jäävät nyt ommeltavien kankaiden väliin. Kun olet kiinnittänyt kankaat nuppineuloilla, kääntele työtä ympäri käsissäsi ja varmista, että palaset asettuvat oikein.


Vetoketju on nyt ommeltu kiinni kaikkiin kappaleisiin. Avaa vetoketjua vähän yli puoleenväliin työtä ja varmista, että vetoketjun vedin jää varmasti työn sisäpuolelle :) Jos vetoketju ei ole reilusti auki, tulee kääntövaiheessa ongelmia. Jos päällikankaassasi jokin vaatii kohdistusta (minulla tuo farkkujen sivusauma), tee kohdistus ja kiinnitä kappaleet nuppineuloilla yhteen. Ompele ympäri vuorikankaat vastakkain ja päällikankaat vastakkain. Jätä vuorikankaan pohjaan kääntöaukko. Käännä vetoketjujen kohdat vuorikankaan puolelle.


Silitä työ ja saumat auki, leikkaa vetoketjuista ylimääräiset pois ja käännä työ kääntöaukon kautta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!