maanantai 22. joulukuuta 2014

Farkkupussukka vetoketjulla

Tämä suloinen farkkupussukka on melkoisen yksinkertainen ja nopsa tehdä. Koristelussa voi käyttää ihan vapaasti mielikuvitusta! :)Tarveaineet
Tarvikkeet:
1x vetoketju
2x laukkukappale farkkukankaasta
2x laukkukappale vuorikankaasta
1x sisätasku vuorikankaasta
(2x vetoketjun päätöslappuset)
(koristeita esim. farkkujen takatasku)

Minulla tuo pannahisen vetoketju oli pari senttiä liian lyhyt, joten nuo pienet lirpakkeet on tarkoitettu "jatkamaan" vetoketjua hieman. Lirpakkeet voi ommella vetoketjun päihin halutessaan vaikka vetoketju olisikin riittävän pitkä, mittaa vain kohdan tarkkaan. Leikkasin sisätaskua varten kolmannen vuorikappaleen.


Tässä vaiheessa vetoketjun päihin on ommeltu lirpakkeet, sisätaskukappaleen yläreuna on päärmätty ja se on ommeltu kiinni toiseen vuorikappaleeseen (kapoisella saumavaralla, että sauma ei vahingossakaan tulisi näkyviin valmiissa työssä). Ompelin sauman sisätaskun ja vuorikappaleen halki, että sisätaskussa olisi kaksi osastoa. Päällikankaan etukappaleeseen on ommeltu farkkujen takatasku, johon on ensin ommeltu lintukuvio.


Tässä vaiheessa vuorikappaleet ommellaan kiinni vetoketjuun. Vetoketjun nurja puoli ja vuorikappaleen oikea puoli vastakkain. Ompele kapoisilla saumavaroilla, että sauma ei jää lopuksi näkyviin.

Tässä vetoketju on ommeltu kiinni vuorikappaleisiin. Huomaa, että kuvassa näkyy vuorin oikeat puolet ja vetoketjun nurja puoli.

Nyt päällikankaat ommellaan kiinni vetoketjuun. Kuvassa näkyy sekä vuorin, että päällikankaan nurja puoli, vetoketju jää niiden väliin. Työtä kannattaa pyöritellä käsissään ainan uppineulojen laiton jälkeen ja testailla, että asettuvatko palaset oikein päin. Silitä ompelun jäkeen saumat tasaisiksi.


Yläkuvissa näkyy, miltä työn tulisi näyttää nyt. Tässä vaiheessa voit ommella päällitikkaukset vetoketjun reunoille. Avaa vetoketjua yli puolenvälin ennen seuraavaa vaihetta, helpottaa työn kääntämistä merkittävästi!

Asettele vuorikankaat ja päällikankaat oikeat puolet vastakkain. Jos päällikankaassasi on esim. tuo farkkujen sivusauma mikä minulla on, niin muista kohdistaan ne tässä vaiheessa. Vetoketju (tai veroketjulirpakkeet) taitetaan vuorin puolelle. Ompele sentin päästä ympäri, jätä kuitenkin vuorin pohjaan kääntöaukko. Silitä saumat auki ja käännä työ aukon kautta. Ompele kääntöaukko umpeen käsin.

Valmis pussukka, ohjeet farkkukukkaan löytyy täältä: Taitellut kangaskukkaset

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!