maanantai 15. joulukuuta 2014

Taitellut kangaskukkaset

Yllätys yllätys materiaalina on tällä kertaa farkku! En mahda sille mitään, että farkku nyt vaan on minusta niin ihana materiaali :) Näitä suloisia kukkasia voi kyllä taitella muistakin kankaista, kovin ohkaisesta kankaasta en kuitenkaan lähtisi tekemään. Näitä kuvia fiksatessa kävi kyllä mielessä, että olisi pitänyt tehdä kukka jostain vähän värikkäämmästä kankaasta, mutta toivottavasti farkku nyt erottuu tuosta taustasta riittävästi!

Valmis kukkanen
Kukkasta varten tarvitset n. 5-7 kangasneliötä kukan terälehdiksi. Muutaman tekemäni kukan perusteella mitä isompia neliöt ovat sitä vähemmän niitä tarvitsee, mutta kannattaa vaikka aloittaa viidellä terälehdellä ja tarpeen mukaan tehdä lisää. Muista tehdä kaikista taitoksista tiiviitä ja tarkkoja.

Taita neliö puoliksi kuvan mukaisesti niin että taite on itseäsi kohti.

Taita kulmat keskelle ylös kuvan mukaisesti.

Käännä syntynyt nelikulmio ympäri ja ylösalaisin eli edellisen kuvan yläreuna on nyt alareuna ja edellisen kuvan etupuoli on nyt takapuoli.

Taita sivut keskelle kuvan mukaisesti. Terälehti näyttää nyt minikokoiselta leijalta :)

Taita keskeltä puoliksi, niin että edelliset taitokset jäävät uuden taitoksen sisäpuolelle. Terälehti on nyt valmis.

Kiinnitä kaikki kangaskerrokset neulalla ja langalla yhteen (vaatii yleensä useamman piston varsinkin paksuilla kankailla). Kuvassa näkyy terälehden päällipuoli. Älä katkaise lankaa terälehtien välillä, vaan ompele ne vieri viereen peräkkäin.

Leikkaa ylimääräiset kankaat pois ompeleen alapuolelta (ei kuitenkaan liian läheltä ommelta). Toista vaiheet tarvittavalla määrällä terälehtiä.

Kukkanen on nyt valmis, mutta ei näytä ihan superhienolta vielä tässä vaiheessa :) Minä fiksaan kukkasen kuosiinsa kuumaliimalla, olenpa tainnut joskus käyttää pikaliimaakin kiireessä!

Painele terälehtienpäitä hieman sormella, että ne leviävät pyöreämmiksi. Viimeistelyksi keskelle voi liimata napin ja taakse ommella rintakorupohjan.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!