keskiviikko 3. helmikuuta 2016

X-Files ja tulinen tomaattikeitto

On siitä jo vuosi-pari aikaa, kun meikäläisen leuka loksahti melkein sijoiltaan, kun näin uutisen X-Filesin paluusta. No nyt on intoa tihkuen nähty puolet uusista jaksoista ja surettaa jo valmiiksi, että pian se loppuu (samalta muuten tuntuu oikein hyvää kirjaa lukiessa, sitä ei oikein haluaisi lukea loppuun, kun sittenhän se on ohi!).

Joka tapauksessa eilen sattui olemaan minulla vapaapäivä ja illasta katsoin ensin DVD:ltä vanhoja X-Filesin jaksoja ja kohokohtana telkkarista uuden jakson. Tapauksen kunniaksi tein kattilallisen ihanaa tulista tomaattikeittoa (ja päälle krutonkeja) ja kruunasin herkkuhetken lasillisella punaviiniä. Erinomaisen mukavasti käytetty vapaapäivän ilta!





Tomaattikeitto

2 tlk tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 sipuli
4-6 valkosipulinkynttä
1,5-2 dl kermaa
1 tlk creme fraichea tai tuorejuustoa
tuoretta chiliä omien tottumusten mukaan (voi toki käyttää kuivattuakin)
(tilkka vettä)
mustapippurirouhetta
suolaa
sokeria
yrttimausteita (esim. provence-mix)


Lisää kattilaan tomaatit ja pistä kiehumaan, pilko sipuli, valkosipulit ja chilit (keitto soseutetaan, joten pilkkomisen kanssa ei ole niin tarkkaa). Lisää mausteet ja maistele, että saat maut sattumaan :) Sokeri on ihan ehdoton tomaatin kanssa ja sitä menee tähän määrään ainakin pari ruokalusikallista! Anna kiehua puolistuntinen, lisää tarvittaessa tilkkanen vettä, soseuta sauvasekoittimella. Lisää creme fraiche/tuorejuusto ja (kuumennusta kestävä) kerma. Anna vielä kiehahtaa, maista että maut on kohdillaan ja nauti krutonkien kanssa!

Krutongit teen niin, että pilko vaaleata leipää epämääräisiksi kuutiohkoiksi (käytän itsetehtyä leipää), laitan paistinpannulle tilkkasen öljyä ja puristan siihen pari valkosipulinkynttä, lisään leipäpalat pannulle ja paistan kunnes ovat sopivan rapsakoita.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!