perjantai 29. tammikuuta 2016

Vanhasta villapaidasta koiralle neule

Hauva kävi trimmattavana toissapäivänä ja kun herra tuppaa olemaan vähän kylmäinen, niin teinpä kaverille kirppikseltä 1,50 €:lla löytyneestä villapaidasta oman pienen paidan. Neulottu villapaitakin on työn alla, mutta tuo kirjoneulehomma edistyy niin hitaasti, että on valmis varmaan vasta kesällä :)

Melkolailla hatusta vetämällä tämä paita tuli tehtyä, mutta varsin passeli siitä lopulta tuli, mitä nyt selkäkappale on himpun liian pitkä. Koko hommaan meni noin tunti, joten ei kyllä kovin paha ja nyt ei pikkukaveria palella!


Elmeri uudessa upeassa paidassaan! 


Tästä lähdettiin liikkeelle, 1,50 €:n villapaita kirppikseltä.

Leikkasin ensin kaksi samanlaista palasta ja sitten vasta lähdin muotoilemaan alakappaleeseen kaarretta. Tein kyllä ensin summittaisen kaavan sanomalehdestä, jota sitten käytin apuna leikatessa.

Tässä on ala- ja yläkappale ommeltu yhteen ja jaloille leikattu reiät valmiiksi, lahkeiksi käytin paidan hihansuut.

Kauluksena on pätkä paidan helmaa. Huolittelin kaikki saumat siksakilla, sillä neule ei ollut niin huopunut, että leikatut reunat olisi kestäneet huolittelematta.

Helman kanttasin tarvikkeista löytyneellä ruskealla vinonauhalla (itse tehtyä), kun en millään jaksanut lähteä tekemään sopivamman väristä :)

Pikkukaveri tuntui olevan ihan tyytyväinen paitaan, tosin tämä kaveri on niin kiltti että antaa pukea päälleenn melkein mitä vaan :)1 kommentti :

  1. Tosi hyvä idea! Mullakin on noita palelevia koiria niin jotain niillekkin pitää aina kehittää.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!