keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Virkattu juhlalaukku

Tuossa noin kuukausi takaperin oli työpaikalla ihan ihka oikeat juhlat ja ihan periaatteesta halusin jotain itse tehtyä mukaan. Tarvikevarastosta löytyi yksi sopivan oloinen kukkaronkehys ja lankalaatikosta kolme kerää Dropsin Bomull-Lin lankaa (värit 20 ja 11). Tuo lanka on ihan superihanaa virkata ja langassa on hentoinen kiilto, joka teki siitä minun mieleen riittävän juhlavan tuommoseen pieneen juhlalaukkuun.

Kukkaronkehyksiä täältä: Evena.fi -verkkokaupasta!


Mun mielestä siitä tuli ihan söötti!En ole aiemmin tehnyt laukkua kukkaronkehykseen, joten alkuun piti vähän tuumailla :) Tarkoituksena oli yrittää virkata laukun pohja aukipiirretyn kehyksen kokoiseksi (ei sitten muuten onnistunut, joten mittasin ympäryksen ja virkkasin pohjasta ympärysmitaltaan hieman isomman kuin kehyksen ympärys).

Näppärä tapa lähteä virkkaamaan soikeaa kappaletta on virkata aloitusketjun ympäri molemmin puolin ja jatkaa virkkausta spiraalina.

Lisäykset on tehty pohjan "nurkissa", kun pohja on sopivan kokoinen lopetetaan lisäysten tekeminen ja pussukka lähtee muotoutumaan automaattisesti.

Valmis laukkukappale, kuvio on kirjovirkattu (aiemmin virkkaamiani pussukoita löytyy täältä).

Pussukasta tuli ihan mukavan kokoinen!

Kehyksen ompelemisessa tein muutamia huomioita:
* Pussukan suuaukon ympärys saa olla vähän isompi kuin kehyksen ympärysmittä, että työ asettuu mukavasti paikalleen.
* Ompeluun käytetty lanka ei kannata olla kovin pitkä, sillä kehyksen reikien läpi pujotteleminen kuluttaa langan äkkiä poikki
* Ompeluun käytin puolitettua virkkauslankaa (lanka oli neljäsäikeista, joten ompelin kahdella säikeellä)

Kehys paikallaa, tykkäsin ulkonäöllisesti tästä ompelutyylistä paljon, mutta päätin silti kestävyyden takia ommella toisenkin kierroksen niin, että ompelin noiden pistojen väleihin.

Ompelulanka katkesi ihan muutamaan otteeseen, joten päättelyhommia oli tiedossa!

Käytin laukkua kaksinkerroin taitettuna, kun tavaraa ei ollut paljon.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!