tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kevätpostaus

Vähän joka blogissa tuntuu tällä haavaa olevan jos jonkinmoisia kevätpostauksia, niin pitäähän se minunkin :) Pihamaalla ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoina kukkivat krookukset, ne on kyllä jotenkin niin sympaattisia pikkukavereita kun jaksavat aina melkein heti lumien hävittyä ponnistaa pinnalle. On siellä tulppaanitkin kovasti tuloillaan, mutta ovat minulla semmosessa paikassa, että siitä lähtee lumet melkein viimesenä, niin mun tulppaanit on sitten vähän myöhäsempää sorttia. Ja raparperista ei tullu kuvaa, mutta sekin puskee jo ensimmäistä lehteään!

Krookukset kukkii

Krookukset kukkii

Ehkä ihkuin synttärilahja ikinä! :D
Viimeviikolla oli allekirjoittaneen syntymäpäivät ja vanhemmat kävi viikonloppussa visiitillä ja toivat lahjaksi pienen kasvihuoneen. Huh, mihinkähän tämä kasvatusinto oikein tästä tulevaisuudessa repeää, kun nyt on kasvihuonekin. Kasvari on kovasti pientä mallia, mutta eipä meidän pienelle tontille kovin isoa mahtuisikaan.


Tässä osa tämän kevään taimista. Kuvassa näkyy chilejä, paprikoita ja tomaatteja.

Sisälläkin muuten jo kukkii, nimittäin Bulgarian Carrot on intoutunut kukkimaan ja pukkaa jo ekaa podiakin!

Oregano näköjään selviää Suomen talvesta ihan mallikkaasti.

Ruohosipulia pukkaa :)

Timjamin talvensietokyky näyttää himppu heikolta.

Minttukin jo alottelee kasvua.

Rosmariinissa ei kyllä näy ensimmäistäkään elonmerkkiä :(
Lykkäsin loppukesästä keittiöyrtit tuommosiin muoviruukkuihin ja ruukut ulos multaan. Osa näkyy selvinneen talvesta, mutta harmillisesti osa ei. En edes suuremmin tutkaillut ennakkoon, että kuuluisiko näiden pärjätä talvea ulkosalla vai ei, vaan lähdin ihan testimielellä liikenteeseen. Annan noiden kuolleelta näyttävienkin nyt kuitenkin olla tuolla vielä ihan rauhassa, mistäs sitä tietää vaikka olisivat vaan vähän hitaansorttista porukkaa :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!