sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Röyhelölankakukkanen

Prismassa oli eurolla näitä röyhelölankakeriä ja oli niin herkulliset värit, että pakkohan niitä oli siihen hintaan ostaa! Röyhelöhuivit ei kyllä ole yhtään mun juttu, joten jotain muuta oli keksittävä. Tähän kukkaseen sain idean täältä, mutta minun ohje on kyllä aika erilainen :) Jos video-ohjeistus kiinnostaa, niin Youtubesta hakemalla Sashay crochet löytyy ohjeita tämän langan perusvirkkaukseen.

Superherkullisen väriset langat, varsinkin tuo sininen on minun suosikki!

Valmiita kukkasia

Lanka näyttää tältä, kun sitä vähän levitetään kerältä. Yläreuna on se, jota käytetään virkkaukseen. Koukkuna minulla oli 3, mutta koukun koko ei ole kovin tarkkaa, varmasti ainakin 4 kävisi myös.


Taita langan alkupäätä vähän matkaa kaksinkerroin ja pistä koukku läpi kahdesta reiästä. Virkatessa kannattaa käyttää tuota toiseksi ylintä riviä ja virkata joka toiseen reikään. Kuvassa punaisella merkitty seuraavan silmukan kohta, vie siis koukku läpi siitä ja ota langat koukulle (ks seuraava kuva).

Vedä koukulle nostetut langat silmukan läpi kuin virkkaisit ketjusilmukoita. Tee tällä tavalla n. 30 silmukkaa. Silmukoiden lopullinen määrä ei ole kovin tarkkaa ja ei ole niin väliksi, että tuleeko välillä ottaneeksi esim. vasta sen kolmannen reiän langat.

Tässä on nyt tehty se n. 30 silmukkaa ja seuraavaksi työ käännetään ympäri ja lähdetään virkkaamaan toinen kerros.

Käännä työ siis ympäri ja lähde virkkaamaan toista kerrosta. Nyt tehdään kiinteitä silmukoita. Eli vie koukku edellisen kerroksen silmukan läpi ja ota koukulle langat kuten aiemminkin (eli taas joka toinen aukko käytössä), vedä silmukan läpi ja koukulla on kaksi silmukkaa. Ota taas koukulle langat (edelleen joka toinen aukko kyseessä) ja vedä molemmista silmukoista läpi. Tee koko kerros loppuun näin.

Tässä valmis, kaksi kerrosta röyhelöä virkattu. Katkaise lanka ja vedä osa langoista silmukan läpi, että työ ei lähtisi purkautumaan.

Ota käyttöön neula ja lankaa ja lähde ompelemaan kukkasta kasaan käsin. Aloita siitä päästä, jossa teit käännöksen (eli ei se, jossa on katkaistut langanpäät) ja lähde pyörittämään röyhelöä spiraalille samalla ommellen sitä kiinni edestakaisin. Ompele koko röyhelön matkalta yhteen.

Lopuksi taita vielä ne rumat katkaistut langanpäät alapuolelle ja ompele ne muutamalla pistolla kiinni piilonpuolelle.

Virkkaa jonkunmoinen pyörylä (saa kyllä olla isompi kuin kuvassa oleva) ja ompele se kiinni röyhelön alapuolelle. Ompele pyörylään kiinni rintaneulapohja ja kukkanen on valmis.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!