lauantai 7. maaliskuuta 2015

Suussasulavat suklaaleivokset

Alkaa vähän tuntua, että menee pelkäksi herkutteluksi tämä elämä :) Viime aikoina on vaan pitänyt niin kovin kiirettä, että ei ole oikein ehtinyt käsitöitä tai muita projekteja tekemään (joten on sitten vissiin tullut leivottua siitä edestä!). Ja kun ulkona vihmoo vaan räntää, niin onhan se eri hienoa olla sisällä mutustelemassa suklaaleivoksia ja hörppimässä kuumaa teetä. Toivottavasti tuo keli nyt kuitenkin tuostaan lähtee juhannukseen mennessä paranemaan :) Alkuperäinen ohje on Yhteishyvästä: Suklaaleivokset.






Pohja:
175 g   margariinia tai voita
2,5 dl   sokeria
4          munaa
2,5 dl  vehnäjauhoja
4    rkl kaakaojauhetta
2    tl   leivinjauhetta
1    dl  vettä


Vaahdota pehmeä margariini (tai voi) ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita veden kanssa vuorotellen taikinaan.

Vuoraa leivinpaperilla neliskanttisehko uunivuoka. Alkuperäinen ohje suosittelee n. 18x26cm vuokaa, mutta lähimmäksi pääsin omilla varusteilla lasagnevuoalla ja sekin toimi vallan mainiosti. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 60 minuuttia tai kunnes tikulla pistettäessä siihen ei tartu taikinaa. Lasagnevuoassa taikinaa on ohuemmalti, joten paistoaika ei ole ihan noin pitkä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan (niinkuin täytekakussa, ei siis keskeltä puoliksi).

Täyte:
200 g maitosuklaata, pähkinäsuklaata tai esim. geishaa
1 prk (250 g) mascarponea
2 rkl tomusokeria
50 g margariinia

Sulata paloiteltu suklaa. Vaahdota mascarpone, tomusokeri ja pehmeä margariini. Sekoita suklaa mascarponen joukkoon ja levitä alemman kakkupohjan päälle. Nosta toinen pohjapalanen täytteen päälle.

Kuorrutus:
100 g   tummaa suklaata
0,8  dl  kuohukermaa
1     rkl margariinia

Kiehauta kerma kattilassa ja paloittele suklaa joukkoon, lisää margariini. Valuta kuorrutus kakun päälle ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi. Paloittele annospaloiksi. Säilyy jääkapissa tai voi myös pakastaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!