lauantai 24. joulukuuta 2016

Virkattu lumihiutalekoriste

Luukku 24 Facebookin Käsityöblogit -ryhmän joulukalenterissa. Eilisen luukusta avautui söpö virkattu tonttu Käsin tehtyä -blogissa!

Tässä on mun lumihiutalekoristeessa yhdistelty kahta eri ohjetta (Dropsin lumikristalli ja virkattu lumihiutale). Tästä postauksesta löytyy vielä mun kirjottama ohje :)


Tässäpä tarveaineita. Tuossa Cotton Viscose -langassa on ihana kiilto ja tämmösiin koristeisiin on ihan huippu lanka! Kierrätyskeskuksissa ja vastaavissa on tullut useammankin kerran vastaan noita verhonrenkaita ja sieltä nuo omanikin ovat. Muovikristallit löytyivät mun sekalaisten helmien kokoelmalaatikosta :D Virkkaamisessa käytin koukkua nro 3.Virkkaa renkaan ympärille 42 kiinteää silmukkaa (tai jos renkaasi on eri kokoinen, 6:lla jaollinen määrä silmukoita).Tee 7 kjs. jätä väliin 2 ks ja tee 1 ks *5 kjs, jätä 2 ks. väliin ja 1 ks., 6 kjs. jätä 2 ks. väliin ja 1 ks.* toista *-* kierroksen loppuun asti. Viimeisen kaaren kohdalla tee vain 2 kjs ja pylväs aloitusketjun toiseen silmukkaan.Olet nyt siis kaaren keskikohdassa. Tee 3 kjs. ja seuraavaan kaareen *2 p., nirkko (4 kjs. 1 ps ketjusilmukoiden juureen), 1 pp, nirkko, 1 pp, nirkko, 2 p. 2kjs, 1 ks seuraavaan kjs-kaareen, 2 kjs*. Toista *-* ja yhdistä lopuksi piilosilmukalla. Alkuperäisessä ohjeessa keskimmäinen nirkko tehdään 7 ketjusilmukalla, mutta multa tuo oli varmaan unohtunut jossain vaiheessa (näitä kun tuli tehtyä aika liukuhihnalta pitemmällä aikavälillä eri muodoissa). Kannattaa kokeilla, mikä näyttää omaan silmään hyvältä, minusta tuo neljälläkin tehty on hyvä.

Virkkaa lopuksi vielä ripustuslenkki, 35 kjs (tai haluamasi mittainen). Katkaise lanka ja jätä reiluhko pää koristeen kiinnittämistä varten.Langanlopulla kiinnitin muovisen kristallin roikkumaan renkaan keskelle. Kristallin tilalla voisi olla ihan hyvin helmi tai vaikka kulkunen!Valmiin koristeen vielä pingotin nuppineuloilla styrokslevyn päälle ja kostutin suihkepullolla märäksi.

3 kommenttia :

Kiitos viestistäsi!