lauantai 31. joulukuuta 2016

Sytykeruusuja ja soodataikinakoristeita

Pakkohan se oli minunkii viimein kokeilla noita soodataikinakoristeita ja ihaniahan ne on. Pelkäsin etukäteen, että taikina olisi kovin pieni, mutta ihan turhaan, sillä tein mun koristeita pienimmillä piparkakkumuoteilla mitä löysin ja niitä tuli ihan älyttömästi! Mulla nää ei varsinaisesti menny koristeeks, vaan lahjapaketteja koristamaan ja pakettikortin virkaa toimittamaan (nimi takapuolelle tussilla). Soodataikina on tehty ihan perusreseptillä (eli 1 dl maissitärkkelystä, 2 dl soodaa, 1,25 dl vettä ja keitellään kunnes taikinaisaa ja jäähdytellään kulhossa märän pyyhkeen alla) ja reiät on painettu  pillillä kosteaan taikinaan.

Sytykeruusupaketit. Ruusut on pakattu hedelmien mukana tulleisiin rasioihin ja kääritty kukkapaketista talteenotettuun sellofaaniin. Ympärille sutaisin pitsinauhasta rusetin ja ripustin virkatun lumihiutaleen sekä soodataikinakoristeen sulostuttamaan pakettia.


Tein soodataikinakoristeita pieniä pakettikortteja. Ripustuslankana on juuttinarua ja kuvioita on leimattu pintaan sekä painettu märkään taikinaan leimasimilla ja pitsiliinalla.

1 kommentti :

  1. Sytykeruusut ovat todella hyviä sytykkeitä.
    Kun ruusun laittaa päällimäiseksi ja pienen palan tuohta mukaan, kun sytyttää tulen.
    Ruusu sulaessaan valuttaa talia alla olevien puiden päälle, ja ne syttyvät tehokkaasti.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!