maanantai 3. lokakuuta 2016

Virkatut kämmekkäät

Nämä kämmekkäät on ihanat! Ja tuo eco cotton -lanka on ihanan pehmeää! Ja tuo malli, voi että tuo virkkausmalli on ihana! :) Toisinsanoen olen kaiken kaikkiaan aika rakastunut näihin! Puunapit ja koristeniitit muuten verkkokaupasta Evena.fi!

Ihunat, oi niin ihunat kämmekkäät! (piposta tulossa oma postaus piakkoin!)


Ilmainen englanninkielinen ohje löytyy TÄÄLTÄ. Ja vaikka ohjeen tekijä varoitteleekin kovasti, että tämä olisi hankala tehdä ja pitäisi olla kokemusta noista "post stitcheistä", mutta en minä kyllä ollu kuullutkaan moisista ennen tätä ja noin kymmenen minuutin tutkimisella pääsin hyvin jyvälle! Tuolla ohjesivulla on myös hyvät kuvaohjeet noiden post stitchien tekemiseen ja siihen miten tuo ristikkuvio niillä syntyy. Esim. TÄÄLTÄ löytyy hyvät ohjeet ihan tuohon perus post stitchiin, itse aloitin lukaisemalla tuon linkin läpi ja sitten katsoin tuon varsinaisen ohjeen kuvalliset ohjeet ja hyvin onnistui!Rannekeosa tehdään kiinteillä silmukoilla virkkaamalla aina vain silmukan takareunaan. Ranneke on tehty edestakaisin virkkaamalla ja kämmenosa ympyränä. Ohjeesta poiketen tein rannekeosaa muutaman kerroksen enemmän (tämä lanka on varmaan himpun ohuempaa kuin ohjeessa käytetty, joten muuten rannekkeesta olisi tullut liian tiukka) ja sen seurauksena myös kämmenosaan tein enemmän silmukoita (30, alkup. ohje 24), lopputulos on naisen käteen sopivaa kokoa. Lopussa kun yläreuna huolitellaan kiinteillä silmukoilla, tein muutaman kavennukset, että reuna ei jäisi lerputtamaan.

Lanka: Novita Eco Cotton
Koukku: 5
Menekki: n. 125 g

Ihan pirun kylmä syyspäivä oli kuvaillessa, mutta hauskaa oli silti! Kiitos ihanista ystävistä, jotka auttavat näissä kuvaushommissa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!