tiistai 18. lokakuuta 2016

Neulottu pipo

Tämäkin ihanuus on tehty mun tän hetken suosikkilangasta eli Novitan Eco Cottonista. Inspistä kattelin pinterestistä ja jostain kuvasta yritin vähän kopioida mallia, mutta eihän siitä lopulta kovinkaan samanlainen tullu :) Joka tapauksessa tykkään ja pipo on ollut jo kovassa käytössä, täydellinen syyskeleihin ja pikkupakkasiin. Lököttävä malli on myös siitä ihana, että peittää varmasti aina korvat!


Lanka: Novita Eco Cotton
Menekki: 110 g (helppo olisi tehdä yhdestä 100g kerästä kun tekisi esim. alkujoustinneuleen muutaman kerroksen lyhyempänä)
Puikot: 4

Ja tässä ohjeet:
Luo 105 silmukkaa. Neulo *2n, 1o* ja toista kunnes työ on n. 7 cm korkea (jos teet yhdellä kerällä, tee n. 5 cm joustinta). Sitten neulo yksi kokonainen kerros oikeaa, sitten 9 kerrosta nurjaa ja jälleen yksi kerros oikeaa. Tee sitten 9 kerrosta alun joustinneuletta ja yksi kerros oikeaa, 9 kerrosta nurjaa ja jälleen yksi kerros oikeaa. Tee vielä kerran pätkät joustinneuletta ja nurjaa. Sitten kaventele sopivasti, että jäljelle jää alle kymmenen silmukkaa ja päättele työ. Kavennuksiin en osaa ikävä kyllä antaa minkäänlaista ohjetta, kun tein ne ihan mielivaltaisesti, jotenkuten joustinneuletta mukaillen.

Kuvion vaihtuessa tehtävä yksi oikea kerros saa eri kuviot erottumaan selkeämmin toisistaan.

Mulla oli alunperin tarkoitus kääntää pipon reuna kaksinkerroin ja sen takia alkujoustin on melko pitkä. Totesin kuitenkin loppujen lopuksi, että tykkään piposta enemmän ilman käännöstä, joten tällä mennään :) Mun pipoon ei ihan riittänyt yksi kerä lankaa, joten jos haluaisin yrittää tehdä yhdestä kerästä, tekisin alkujoustimen pari senttiä lyhyempänä.

Lökäpipo :)

Vaikka kuvassa näyttääkin, että kavennyksia olisi tehty jo aikaisessa vaiheessa, kavensin vasta ihan lopussa viimeisen joustinneuleosuuden kanssa (eli pipo päättyy joustinneuleeseen). Näyttääpäs muuten kuvassa epätasaiselta neulejälki, mutta eipä tuo käytössä juuri erotu tai ainakaan haittaa!

3 kommenttia :

  1. Ihanan rento malli ja sopii kantajalleen! :)

    VastaaPoista
  2. Siis mä luvin tän ja olin että tää pitää tehdä . No mä hukkasin tän mut onneks pienen etsimisen jälkeen ja facebookin tonkimisen jälkeen löysin tän. Ja voin sanoa että mun google hakukaan ei tuottanut tulosta. nyt on ohje laitettua talteen. kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!