keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Suklaahippuiset kaurakeksit

Tästähän on vallan tulossa ihan leivontablogi, mutta jospas minä tässä hetikohta saisin jotain käsityöjuttujakin postattua. Tekeillä kyllä on vaikka sun vallan mitä, mutta mikään ei tunnu oikein valmistuvan :D

Nämä kaurakeksit joka tapauksessa ovat ihan älyttömän hyviä (ja eiks nää oo käytännöllisesti kahtoin terveellisiä, kun noita kaurahiutaleita on noin paljon?) ja jos jotain supersyntistä halajaa, niin keksi ja pari grillattua vaahtokarkkia siihen päälle..



Jonkun pakkomielteen sain Amerikkalaisten S'Mores hässäkästä ja tässä nyt on mun versio, aika herkkua! (kaikki vaahtokarkit ei muuten sovellu grillattaviks, mutta ainakin Rainbow'lla on soveltuvia)


Suklaahippuiset kaurakeksit

100g      pehmeää voita
1 dl        sokeria
1 dl        ruokosokeria
1            muna
1 rkl       vaniljasokeria
1/4 tl      suolaa
1/4 tl      leivinjauhetta
1/4 tl      kanelia
1 3/4 dl  vehnäjauhoja
3,5 dl     kaurahiutaleita
100 g     suklaata rouhittuna (maitosuklaa/tumma suklaa/pähkinäsuklaa, oman maun mukaan)

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kulhossa (fariinisokeri voisi olla kokeilemisen arvoinen ruokosokerin tilalla, taidan ensi kerralla tehdä niin) ja lisää kananmuna. Sekoita joukkoon mausteet, leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Kun taikina on perusteellisesti sekaisin, lisää suklaarouhe ja sekoita se vielä joukkoon (jos vatkain ei jaksa, niin siirry käsipeliin).

Muotoile pellille pikkuleipiä käsin tai esim. kahden lusikan avulla. Paista 160 asteessa n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!