torstai 5. toukokuuta 2016

Farkkukassi

Tekaisinpa tovi sitten farkkukassin (jaa, moneskohan lienee :D). Tämä on tehty ihan ilman mitään kaavoja. Etu- ja takakappaleet on ihan vaan suorakulmiot joiden alanurkkia vähän pyöristin ja sivukappale on yksi tasapaksu pitkä kaitale.


Olkahihnaa pähkäilin ihan toden teolla ja tuommonen siitä sitten lopulta tuli :) Itse hihna on tehty taittamalla suorakaiteen muotoinen farkkukappale nelinkerroin ja ompelemalla. Nelinkertainen farkku on yleensä minulle ihan riittävän tukeva ja en käytä erillisiä tukikankaita. Hihnan päihin löin yhdet isot sirkat ja kassin sivukaitaleen reunoihin kahdet puolelleen. Ketju on vanha avainketju, jonka lukko oli jo hajonnut (tai siirretty muuhun käyttöön..), puolitin ketjun, pujotin sirkoista läpi ja yhdistin päät pihtien avulla.


Vuori on ruskeaa puuvillaa ja tein sisäpuolelle kaksiosaisen ison avotaskun (ja on muuten tarpeen, koska tästä kassista tuli niin valtava, että tavarat häviää tänne!).Tämä oli eka kerta kun kokeilin vetoketjun "upottamista" tuonne kassin suuaukkoa alemmas ja olihan siinä jonkun verran pähkäilemistä, mutta mun mielestä siitä tuli ihan hyvä ja onpahan taas kartutettu ompelutaitoja pikkusen!

Pitkiä vetoketjuja löytyy täältä: Evena.fi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!