maanantai 11. toukokuuta 2015

Vinyylilevykulhot

Nyt on kyllä jopa vähän tyhmä olo, kun olen lykännyt näiden kulhojen tekemistä. Oli nimittäin ehkä helpointa ikinä! Ei voi pieni ihminen kuin ihmetellä, miten vaivattomasti nämä syntyy, koko hommaan meni varmaan vartti.

Valmiit kulhot uusilla "etiketeillä"


En tykännytlevyjen alkuperäisistä etiketeistä, joten leikkasin mustavalkoisista kuviopapereista uudet pyörylät kulhojen keskelle. Piirsin ensin harpin avulla mallin paksummalle paperille ja sitä apuna käyttäen sitten nuo pyörylät kuviopapereista. Pyörylät on ihan liimattu askarteluliimalla paikalleen. Lopputulos oli mielestäni oikein onnistunut, vaikka vähän jäikin harmittamaan, että minulla ei ollut mitään lakkaa laittaa paperin päälle. Pitänee investoida johonkin askartelulakkaan :)

Kulhojen valmistus on äärimmäisen helppoa:

Lämmitä uuni n. 120 asteeseen. laita uunipellille tyhjä säilyketölkki (tai muu vastaava uuninkestävä astia) ja vinyylilevy säilyketölkin päälle. Lykkää pelti uuniin ja katsele kun levy pehmenee, aikaa menee parisen minuuttia. Ota sulahtanut levy uunista ja nosta se hansikoiduin käsin esim. salaattikulhon sisälle. Pidä hetki paikallaan, jähmettyy kyllä muotoonsa n. 30 sekunnissa. Jos ei tullut hyvä, niin lykkää uudestaan uuniin ja toista prosessi. Hansikkaiksi kelpaa melkein mitkä vaan, levy ei mene ihan hirveä kuumaksi. Levy jähmettyy melko nopeasti uunista ottamisen jälkeen, joten kulho kannattaa olla vieressä valmiina ja levy siirtää nopeasti siihen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!