maanantai 15. syyskuuta 2014

Olohuoneremppa edistyy


Meillä on rempan alla '75 valmistunut omakotitalo. Tarkoitus on fiksata suurinpiirtein kaikki mahdollinen ja valmiina meillä on tähän mennessä kaikki kolme makkaria, vaatehuone ja tuulikaappi, osittain valmiina eteinen ja keittiö. Työn alla on tällä hetkellä olkkari, joka lähes varkain lähenee valmistumista (tosin aika monta kymmentä metriä listaa siihen saa puurtaa ennen kuin se on oikeasti valmis).
Tässä ensin muutama kuva jo valmistuneista huoneista:

Pienin makuuhuoneista meillä työhuoneena.

Vierashuone, kalustus vielä vaiheessa :)Päämakuuhuone ja ihana IKEAn liukuovikaapisto

Eteiskäytävä.

Keittiö

 Sitten muutama fiilistelykuva 70-luvun tyyliin:
Keittiö, tältä se näytti ostettaessa vuonna 2010. Ei olleet edelliset omistajat raaskineet luopua alkuperäisestä keittiöstä :D

Nää tapetit on kyllä jotain ihan uskomatonta!

On siinä silmä levännyt, kun koko huone on ollut tuon värinen. Ainakin tummanruskea, kirkuvan oranssi, punainen ja myrkynvihreä on myös olleet vallitsevia värejä seinillä.

Sitten itse asiaan eli olohuoneeseen!

No eipä tuota paljon rojuilta erota, mutta olkkari melkein alkuperäisessä kuosissaan. Tuon vihreän tapetin peittona oli vielä puolipaneeli, lattia on mosaiikkiparkettia.

Tämä on vanhempi kuva kuin edellinen, mutta siis olkkarin toinen kulma alkuperäisessä olomuodossaan. Aukon toisella puolen on siis keittiö.

Tässä nykytilannetta. Kaikki paitsi ikkuna ja patteri on uutta. Seinillä kipsilevyt, lattiassa laminaatti ja katto uusittu.

Seinissä on siis kipsilevyt (laitettu suoraan lastulevyjen päälle), yleisvärinä "Kalla" ja tuo ruskeampi takaseinä on "Shaali". Katto ei erotu hirveän hyvin, mutta siellä on joku puristetusta pahvista tehty "kattopaneeli", tuo ei ollut ihan nappiratkaisu, mutta ihan hyvä siitäkin loppujen lopuksi tuli. Lattiassa on laminaatti, väri vaalea tammi. Tuo laminaatti on I-H-A-N-A, voisin melkein vaan istua lattialla ja ihastella sitä! Kattoon laitettiin spotit (Biltemasta, ei ole muuten hinnalla pilattu ja todella kivan näköset) ja niihin 4x4W led-lamput (Tokmannilta, merkki Hyundai), on muuten erittäin miellyttävän värinen valo ja on ihan eri kirkasta kuin entisillä 4x40W hehkulampuilla. Entiset valaisimet upposivatkin parikymmentä senttiä katon sisään ja niiden edessä oli vielä varjostinhärveli, joten eipä sieltä paljon sitä valoa tihkunut huonetilaan asti.

Laitan enemmän kuvia, kun vielä vähän saadaan puurrettua. Laittamatta on jumalaton määrä listoja ja laminaatin viimeisin puolikas rivi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!