torstai 24. elokuuta 2017

Kansi metallilankakorille

Ihastelin ja haikailin metallilankakorien perään hyvän tovin kunnes lopulta löysin tämän ihanuuden tarjouksesta hintaan 17,95 €. Vähän haikailin myös semmosen kannellisen korin perään, mutta niitten hinnat huiteli niin kaukana mun budjetista, että ei toivoakaan. No mutta kyllähän kätevä emäntä yhden kannen toteuttaa itsekin kun vaneriakin löytyi valmiina autotallin perukoilta.
Kansi on ensin leikattu pistosahalla pyöreäksi ja sitten kahvoja varten reunoista on vielä leikattu palat pois. Kannen reunat on hiottu ja kansi on maalattu Rust-oleumin kalkkimaalilla (väri Belgrave), kuvio keskelle on tehty samalla tavalla kuin mandalatauluni eli maalitusseilla. Kokeilin kannen vahaamista mehiläisvahalla (sitä kun sattui varastoista löytymään), mutta ei se oikein sopinut tämän maalin kanssa yksiin, maalipintaan tuli valkeita viiruja, mutta lopputuloshan onkin vallan hauskan näköinen, eivätkä viirut kovin selkeästi edes näy.

Virkkasin muuten paksulla ja pehmeällä akryylilangalla korin pohjaan kierroksen kiinteitä silmukoita, koska koin että kori liikahtaessaan saattaisi naarmuttaa lattiaa ja pitää ääntä. Virkkausidea tuli siitä, kun huopatassuja en saanut mitenkään järkevästi sopimaan kokonaisuuteen!

Kori-ihanuus alkuperäisessä asussaan
  
Tuo kannen kuvio on kyllä ihana!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!