tiistai 11. huhtikuuta 2017

Farkkutyyny eteisen penkille

Farkku, eli ehkä kaikkein rakkain käsityömateriaali mulle, on ollut nyt melkoisen tovin sivuroolissa ja koska matskua löytyy kolmisen jätesäkillistä, olisi sitä ehkä hyvä käyttää vähän enemmänkin. Oma hommansahan tuossa farkun käytössä on, kun housut pitää ensin saksia ja kankaat siistiä ennen käyttöä, kuluneita kohtia löytyy ja polvien kohdat on venyneet. Mutta rakasta se on silti :D

Rahiprojektista (KLIK) jäi täydellisen kokoinen patjankappale tuohon penkille ja siitähän se idea oikeastaan lähti. Ja olihan ne edelliset tyynyt vähän vanhat ja kulahtaneet, joten sietihän tuo jo päivittää.

Halusin, että missään kohti tyynynpäällistä pitkittäin ei ole yhtä saumaa, joten toteutus oli vähän hassu. Ja jokaisen työvaiheen välissä tietysti silitys ja huolittelu.

- Farkkujen lahkeet leikkasin 10 cm leveiksi suikaleiksi.
- Suikaleet ompelin kaikki hurjan pitkäksi 10 cm leveäksi pötköksi, josta sitten leikkasin patjanpalasen ympäri yltäviä kappaleita (lisäksi tietysti saumavarat).
- Jokaisen kappaleen ompelin edelleen lenkeiksi (eli ompelin kapeat päät yhteen).
- Kun tarvittava määrä farkkulenkkejä oli sitten ommeltu, rupesin ompelemaan lenkkejä toisiinsa. Eli kaksi lenkkiä päällekkäin niin, että kankaiden oikeat puolet ovat vastakkain. Asettelin saumoja niin, että kahta vierekkäistä saumaa ei sattunut.
- Kun riittävä määrä lenkkejä on ommeltu yhteen, ompelin toisen pään kiinni ja koska patja on sen verran korkea, tein myös kulmat, että päällinen istuisi mukavasti patjan päälle.
- Ja päällinenhän olikin sitten ihan oikeasti sopivan kokoinen ja sain ihan tosissani pukea sitä patjan päälle (tosin tuommonen vaahtomuovipatja ei ollut kovin liukas pinta pukea). Päällisen toisen pään jouduin ompelemaan käsin, koska muuten en olisi patjaa saanut sisälle.Lopuksi halusin vielä vähän koristella tyynyä, joten sutaisin sabluunan ja kalkkimaalin kanssa muutaman kuvion pintaan. Vähän suttuisiahan noista tuli, mutta minä tykkään :)

1 kommentti :

Kiitos viestistäsi!