tiistai 14. maaliskuuta 2017

Nikkaroitu rahi olohuoneeseen

Tämä on kyllä ehdottomasti tähän mennessä isoin projekti, jonka olen toteuttanut ja melkoisen tyytyväinen olen kyllä lopputulokseen. Rahi on ihan täysin mun yksin tekemä vanerin leikkaamisesta nappien kiristämiseen ja kaikki siltä väliltä! Ja melkoisen nuuka kun olen, niin kaikki mahdollinen on kierrätettyä tai muuten vaan halpaa :) Tarkemmin kustannuksista, hankinnoista ja tekovaiheista kun jatkat lukemista!
Tässä näkyy rakentamani runko. Käytetty jämälautaa, jämäparrua ja varastossa pyörinyttä vanerilevyä. Runko on kasattu ruuveilla. Runko on kooltaan 100 cm x 80 cm ja ulkonäkö on mitä on, koska näkyviinhän tämä ei jää!

Jalkojen kiinnitystä varten laitoin kuvanmukaiset iskumutterit. Nämä ei muuten sitten toimineet, vaan irtoavat kun jalkaa ruuvataan paikalleen!

Mittasin, merkkasin, mallailin ja lopulta porasin reiät niille kohdille, joihin halusin napit.

Leikkasin patjasta sopivaa palasta rahin päälle. Kokeilemistani leikkuuvälineistä sahateräinen veitsi oli ehdottomasti paras!

Tässä vaahtomuovipalaset on liimattu rungon päälle (ja toisiinsa). Minulla ollut patja oli sen verran pieni, että jouduin tekemään pehmusteen kahdesta palasta.

Merkkasin patjaan reikien kohdat työntämällä pitkän neulepuikon rungossa olevasta reiästä patjan läpi. Kaikkea sitä tuleekin keksittyä :)

Leikkasin reiät isoilla saksilla työntämällä ne merkin kohdalta patjan läpi pohjaan ja sitten vaan saksin. Silppua muuten sitten tulee!

Reiät valmiina!

Levitin peiton rahin päälle ja niittailin kiinni alareunoihin. Peitto kannattaa vetää melkoisen tiukasti paikalleen ja ylimääräiset peitot pitää leikata pois.

Alkaa näyttää jo melko hyvältä!


Levitin päällikankaan rahin päälle ja niittasin sen löyhästi paikalleen muutamalla niitillä ympäriinsä, ettei se vaan pääsisi liikkumaan nappien laiton aikana. Napit kiinnitin paksulla kalalangalla. Tovin jos toisenkin pähkäilin, että miten saan langan menemään paksun patjan läpi, koska niin pitkiä neuloja minulla ei ollut. Lopulta ratkaisuksi keksin teräväpäisen melko pienikokoisen virkkuukoukun :)

Kyllä muuten on kädet kovilla kun noita nappeja kiristelee paikalleen. Napit on siis ihan langalla kiristettyä patjan ja rungon läpi ja lankojen päät on niittailtu rahin pohjaan (harmillisesti tästä ei ollutkaan tullut otettua kuvaa). Muutama nappi jäi vähän korkeammalle kuin muut ja ne minulla on tarkoitus vielä kiristää. Kun napit on paikallaan, niittaillaan kangas rungon alapuolelle paikalleen ja kiinnitetään jalat paikalleen.
Kustannukset:

Kangas: Jämäpala kankaita.comista 21,56 €
Jalat: Kierrätyskeskuksesta, yhteensä 3 €
Napit: n. 5 €
Peitto: IKEAsta halvin peitto
Vaahtomuovi: Dyykattu patja
Puutavara ja vaneri: Jämätarpeita

1 kommentti :

Kiitos viestistäsi!