keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Värjätty lasipurkki

Mulla on jo pitkään pyöriny keittiössä tämmönen ihana iso lasipurkki, jonka kansi on jonnekin hukkunut eli elintarvikekäytössä ei niinkään toimiva peli enää. Viskatakaan en ollut raaskinut, kun jotenkin olin tykästynyt tuohon muotoon ja kokoon. No pinteresthän se yllätys yllätys tarjosi ratkaisun, kun törmäsin sattumalta superhelppoon lasipurkkien värjäykseen. Tarveaineetkin kun sattuivat kotoa löytymään, niin eikun hommiin! Pitsinauhoja koristeluun saa täältä: Evena.fi.

Kynttiläpurkiksi päätyi ja pitsinauha somistukseksi, kiva idea vaikka kylään viemiseksi näin syyspuolella!


Tarveaineet: purkki, liima, vesi, elintarvikeväri

Tähän hommaan tarvitaan askarteluliimaa, elintarvikeväriä, lasipurkki ja loraus vettä. Lorottelin purkin pohjalle reilusti liimaa, pienen lorauksen vettä notkistamaan liimaa ja tilkkasen elintarvikeväriä (juu, lurahti vähän reilusti, ei haitannut lopputulosta :D). Sekoita ainekset hyvin keskenään.

Kun seos on tasainen, lähde pyörittelemään purkkia ympäri ämpäri (varo kuitenkin valuttamasta liimaa päällesi/lattialle/pöydälle/matolle tms.) niin että liima tarttuu purkin joka kohtaan. Ihan viimeset pyörittelyt tein tiskialtaan päällä, koska ohivalumia ei enää voinut välttää.

Kun liimaseos on kauttaaltaan purkin sisäpinnoilla, nosta purkki alassuin valumaan esim. leivinpaperin päälle (tai jonkun muovisen, ei kannata käyttää paperia, koska se tarttuu liimaan). Anna valua jonkun aikaa (mitähän mä oisin pitäny, puolistuntisen ehkä), mutta ei saa päästä ihan kuivaksi, että purkin suusta tulee siisti. Käännä lopulta purkki oikein päin ja anna kuivua täysin kuivaksi. Jos jostain syystä meni pipariksi, liimaseoksen pitäisi olla tiskattavissa pois (olin tyytyväinen lopputulokseen, niin en ole tätä testannut, mutta liottamalla luulisi lähtevän).


Tässä purkki vielä kuivumassa pystyasennossa.

Tätä ei voi käyttää elintarvikekäyttöön, eikä se kestä vettä/tiskausta, mutta oikein kiva koriste-esine siitä tuli ja mun mielestä olisi mainio lahjaidea kylään viemiseksi esim. tuikuilla täytettynä ja pitsinauhalla koristeltuna.

2 kommenttia :

Kiitos viestistäsi!