torstai 9. kesäkuuta 2016

Farkkutakista mekko

Kaivelin mittavaa farkkukokoelmaani (mitä niitä nyt olis, pari-kolme jätesäkillistä :D) ja vastaan tulla tupsahti naisten pitkä farkkutakki, joka oikein huusi mulle, että tee minusta mekko! Ja minähän tein. Tämä oli muuten tosi nopsakka ja helppo toteuttaa!
Tässäpä takki alkuperäisessä kuosissaan!
Leikkasin takin yläosan poikki tuosta taskujen yläpuolelta (jätin reilun kääntövaran). Puin jäljelle jääneen osan nurinpäin päälleni ja yksinkertaisesti vain kursin takin vartalonmyötäiseksi vyötäröltä ja rinnalta nuppineulojen avulla. Vielä pöydällä tarkastin, että molemmilta puolilta lähtee saman verran ja ompelin sitten uudet sivusaumat. Ekalla kerralla sivuilta ei vielä lähtenyt ihan tarpeeksi, joten ompelin vielä toistamiseen sivuja kapoisemmiksi (sivuilta lähti reiluhkosti, koska takki oli yhtä kokoa liian iso minulle jo alunperinkin). Kun mekko istui mukavasti, leikkasin ylimääräiset kankaat sivuilta pois, silitin saumat auki ja huolittelin leikatut reunat.

Huolittelin sitten yläreunan ja käänsin nurjalle, ompelin vaalealla langalla olemassaolevan sauman vierestä, joten uusi sauma on melkein huomaamaton. Kiinnitin lopuksi vielä siveellisyyssyistä hakasen kahden ylimmän napin väliin :) Olkainten tarve on vielä vähän harkinnan alla, mutta jopa yllättävänkin mukavasti mekko pysyy päällä olkaimettomanakin! Ja kuvat on otettu muuten viime viikolla, kun vielä oli kesä (nyt ulkona on 7 astetta ja tihuuttaa vettä).

Kaulassa mulla on tässä t-paitahuivi, josta lisää TÄÄLLÄ.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!