lauantai 12. maaliskuuta 2016

Kankaiset sisustustaulut

Ostin kierrätyskeskuksesta jo hyvä tovi (vuosi?) sitten kaksi pienehköä neliönmallista kosteusvaurioista canvastaulua (á 0,50 €) ja pitkään ne saivatkin odottaa täydellisen päälliskankaan löytymistä. IKEAssa kangas kuitenkin viimein tuli vastaan ja kyseessä on siis Kungslilja, ihana puuvilla-pellava kangas.

Olen aiemmin tehnyt vastaavanlaisia tauluja niittailemalla purettuja lattialistan pätkiä yhteen ja päällystämällä kehikon kankaalla, joten nuo valmiit canvastaulut ei ole mitenkään välttämättömät!


Superhelpot ja nopeat taulut ihanasta kankaasta!


Tästä lähdettiin liikkeelle, lisäksi tarvitaan jonkun sortin nitoja/sinkiläpistooli

Totesin kankaan sen verran läpikuultavaksi, että päätin maalata taulut pariin kertaan valkoisella maalilla.

Aloita kankaan kiinnittäminen reunoilta kahdella-kolmella niitillä (tee kulmat viimeiseksi), kiristä kangas hyvin, mutta varo venyttämästä liikaa (varsinkin, jos kangas joustaa). Asemoi kankaan kuvio tarkkaan ja varmista, että kuvio on hyvin kun olet saanut muutaman niitin jokaiselle sivustalle (tässä vaiheessa niittien irrottaminen on vielä kohtuu kivutonta). Kun olet tyytyväinen asemointiin, leikkaa ylimääräisiä kankaita pois helpottamaan kulmien kiinnitystä. Kun kulmat on kiinnitetty, lisää niittejä reunoille pitämään kangas tukevasti paikallaan.

Kulmien kanssa kannattaa olla tarkkana ja niitata kangaskerrokset siististi paikalleen, kuvassa minun tapa tehdä kulmat, mutta varmasti muitakin siistejä tapoja on!

Kangas on nyt tukevasti ja siististi paikallan!

Toistaiseksi taulut ovat tuossa hyllyn päällä, kun en oikein tiedä minne ne haluaisin :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!