tiistai 15. joulukuuta 2015

Virkattuja lumihiutaleita

Kolusin pitkään ja hartaasti nettiä etsiessäni täydellistä ohjetta lumihiutaleen virkkaamiseen. Ihan se täydellisin ei tämäkään ehkä ollut, mutta pakko oli jo lopulta tyytyä johonkin! Ja tulihan näistä nyt kyllä ihan oikeesti aika ihania :) Minulla näitä meni juuttikranssien koristeluun, mutta näitähän voisi laittaa vaikka joulukortteihin tai yhdistää ketjusilmukkaketjulla toisiinsa ja ripustaa joulukuuseen. Kaavio näiden virkkaamiseen löytyy täältä: Pinterest - Crochet snowflake, sanallisia ohjeita en löytänyt, mutta ihan hyvin kaaviotakin lukemalla onnistui.


Virkatut ja kovetetut lumihiutaleet joulukoristeluunHiutale ennen kovettamista

Kovetin lumihiutaleet vesi-liima seoksella (noin puolet ja puolet). Uitin hiutaletta liimassa, valutin hiukan ja pingotin alustalle nuppineuloilla. Ylimääräinen liima-vesiseos säilyy hyvin esim. salsapurkissa.

Alustana minulla oli pari senttiä paksu styrokslevy (tullut jonkun kodinkoneen mukana) ja pingotin hiutaleen jokaisen sakaran erikseen nuppineuloilla. Hiutaleet jämähtivät muotoonsa melkoisen nopsaan, joten neuloja ei ole pakko jättää paikoilleen koko kuivumisen ajaksi. Täysin kuivaksi hiutaleilla meni n. vuorokausi.

Tässä vielä hiutaleilla koristeltu kranssi..

..ja tässä hiutale kuusenkoristeena.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!