maanantai 16. marraskuuta 2015

Vanhasta kirjasta koristekuusia ja muropakettitähdet

Se ois nyt sitten virallisesti jouluaskartelukausi avattu :) Ideoita ois ihan hurjasti, saas nähdä mitä ehtii oikeasti toteuttamaan! Nämä ekat valmistuneet on vanhan kirjan sivuista revityistä neliöistä tehdyt joulukuuset ja muropaketista tehdyt pahvitähdet. Ihanan helppoa ja halpaa kierrätystä!


Kierrätys on kyllä ihanaa, kun lopputuloskin on jotain kaunista :)

Kuusia varten revin vanhan sanakirjan sivuista viivottimen reunaa vasten neliöitä (paljon!) ja pistelin ne varrastikkuun. Pohjalle isommat neliöt ja latvaa kohti asteittain pienemmät. Jalustana on liimapuulevyn kappale, jalustana voisi käyttää myös esim. paksua pahvia. Latvatähti on tehty muropakettitähden ohjeella (alapuolella) ja kaksi sellaista pikkutähteä on liimattu vastakkain. Neliöiden päihin sivelin vielä vähän kimalleliimaa, mikä ei kyllä valokuvista erotu yhtään!


Muropakettitähtiä varten tarvitset muropaketin (tai jotain muuta paksuhkoa pahvia, näitä voi tehdä myös kuviokartongista).

Leikkaa tähdet irti ja piirrä kuvan mukaiset viivat. Vedä viivojen mukaisesti voiveitsen hamarapuolella, niin että saat aikaan linjan, jota myöten on helppo taittaa.

Taittele tähti kuvan mukaisesti, eli sakarat aina ylöspäin ja välikohdat alas.

Valmiit tähdet voit maalata!

1 kommentti :

Kiitos viestistäsi!