keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Ihanat juuttikranssit!

Pinterestissä on ihania juuttikransseja, jotka on yleensä tehty metallisen kranssipohjan päälle. No en edes tiedä, että saako Suomesta semmosia kranssipohjia ja vaikka olisin tiennytkin, tuskin olisin raaskinut hankkia :) Joten oli kehitettävä oma tekniikka, alempana ohjeet, kuinka nämä kranssit syntyvät rautalangasta ja juuttikankaasta. Valmista juuttinauhaakin lienee olemassa, mutta minä leikkasin omani isosta juuttikankaasta. Juuttikangasta lukuunottamatta kaikki tarvikkeet löytyi jo valmiiksi kotoa.

Kranssit on tarkoitettu joululahjoiksi, mutta en kyllä sitten tiedä, että miten näistä raaskii luopua! Tai sitten pitää vielä muutama tehdä ihan itsellekin :) Yksi on vielä valmiina ja koristelematta, kun visiona olisi laittaa siihen virkattuja lumihiutaleita (joita ei siis ole vielä virkattu).

Koristelullahan näistä saa ihan mihin tahansa vuodenaikaan tai juhlaan soveltuvat, joten eivät rajoitu pelkästään jouluun.Ainoa materiaali, jonka hankin varta vasten tähän hommaan. Kyseessä siis ihan vaan puutarhaosastolta hankittua juuttikangasta.

Leikkasin juuttikankaasta n. 9 cm leveitä soiroja. Lisäksi leikkasin rautalangasta kolme n. 125 cm pitkää pätkää ja taivuttelin ne tiukasti yhteen toisesta päästä

Taitoin kangaasta laakeita laskoksia aina kahden rautalangan väliin ja kiristin laskokset rautalangoilla paikalleen. Rautalankoja ikään kuin letitetään ja väliin jätetään aina yksi laskos juuttikangasta. Rautalankojen päät kannattaa pitää esim jalan alla, että eivät ole tarttumassa kiinni joka paikkaan.

Soiroa menee yhteen kranssiin 10-15 m riippuen halutusta koosta. Tässä kuvasa olen lopettanut laskosten lisäämisen. Seuraavaksi katkaisin rautalankojen päät lyhyemmiksi ja pujotin ne alkupään rautalankoihin, jotta kranssista tulee pyöreä.

Vähän vielä taivuttelua ja pöyhimistä, niin kranssi on koristelua vaille valmis!

1 kommentti :

Kiitos viestistäsi!