maanantai 2. helmikuuta 2015

Vetoketjupussukka farkkujen takataskuista

Pannahisen kamera otti lopputilin tovin sitten ja olen yrittänyt räpsiä näitä kuvia ties millä tableteilla ja puhelimilla, mutta eihän nuo nyt ihan optimaalisia ole. Kunhan palkka tulee, niin pistän ensimmäiseksi tilaukseen kyllä uuden kameran! Eiköhän näistä kuvistakin nyt kuitenkin se olennainen selviä, joten tässäpä ohjeistus hauskaan farkun taskuista tehtyyn vetoketjupussukkaan. Nämä on tosi ihania ja kun tekniikka on hallussa, syntyy näitä kuin liukuhihnalta :)


Valmiiseen pussukkaan tulee kolme taskua.Leikkaa farkkujen takataskut irti n. 1 cm saumavarojen kanssa. Leikkaa taskua mallina käyttäen kaksi vuoripalasta ja lisäksi tarvitset vetoketjun. Huomioi, että taskujen tulee olla symmetrisen muotoiset, muuten tämä ei onnistu.

Asettele toinen taskukappale, vuorikappale ja vetoketju kuvan mukaisesti. Kappaleiden yläreunat ovat samalla tasolla ja vetoketju on näiden kappaleiden välissä. Ompele vetoketjupaininjalkaa käyttäen sauma melko lähelle vetoketjua. Vuorikankaan oikea puoli on alaspäin eli taskukappaleen kanssa oikeat puolet vastakkain.

Vetoketjun toinen reuna on nyt ommeltu, tältä sauma näyttää kun kankaat kääntää vastakkain.

Asettele toiset kappaleet kuvan mukaisesti, eli aiemmin ommellut palaset ovat samassa asennossa kuin edellisessä kuvassa ja jäävät uusien kankaiden "väliin". Alimpana kuvassa on siis toinen vuorikappale ja päällimmäisenä toinen taskukappale. Ompele taas melko läheltä vetoketjua. Ommeltavissa kankaissa on taas oikeat puolet vastakkain.

Nyt molemmille puolille on ommeltu taskukappaleet ja vuorikappaleet kiinni vetoketjuun. Muista ehdottomasti avata tässä vaiheessa vetoketju n. 3/4 auki.

Käännä taskukappaleet päällekkäin ja vuorikappalet päällekkäin, kaikissa kankaissa pitäisi nyt olla oikeat puolet vastakkain. Kiinnitä kappaleet toisiinsa nuppineuloilla ja taita vetoketjun kohdalla vetoketjua vuorikappaleiden puolelle. Ompele ympäriinsä sauma (suosittelen vetoketjupaininjalkaa) ja jätä vuorikankaaseen kääntöaukko. Silitä saumat auki ja huolittele, käännä työ. Jos työ kääntämisen jälkeen näyttää oudolta, varmista, että ethän kääntänyt vahingossa työtä toisen taskun kautta. Yritä pitää kääntäessä huoli, että työ lähtee kääntymään taskujen "välistä". Ompele lopuksi kääntöaukko umpeen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!