lauantai 21. helmikuuta 2015

Farkkujen lahjedilemma

Minä haalin farkkuni yleensä alennusmyynneistä tai kirppareilta, joten lahkeenpituus harvoin natsaa kohdilleen ja useampikin pari on tullut lyhennettyä. Aiemmin olen tehnyt lyhennykset perinteisesti leikkaamalla ja tekemällä uuden päärmeen. Ihan toimiva tapa, mutta se ihanasti kulutettu ja paksulla langalla ommeltu lahkeensuu jää tietty pois. No ratkaisuna tuohon ongelmaan on olemassa tekniikka, jolla alkuperäinen lahkeensuu säilyy ja lähdinpä sitä sitten kokeilemaan :)

Lähtötilanne on siis tämä. (Vitsi tää näyttää ihan siltä kun joku lapsi ois vetässy aikuisten farkut jalkaan :D)Mittaile ja mallaile sopiva lahkeenpituus ja asettele lahje kuvan mukaisesti. Huomaa, että ompelun jälkeen tuo päärme vielä kääntyy lahkeen "jatkoksi" ja nurin päin oleva kangas leikataan pois, joten ota nämä huomioon pituutta määrittäessäsi.
Ompele mahdollisimman läheltä olemassa olevaa lahkeen saumaa. Minulla toimi hyvin tuo vetoketjupaininjalka tässä puuhassa.

Kun lahkeet on ommeltu, näyttää oikea puoli tältä. Kannattaa vielä sovittaa pituus tässä vaiheessa! No minäpä sovitin housuja ja lahkeenpituus oli kyllä hyvä, mutta aiemmin niin ihanat ylipitkät lahkeet näyttikin nyt ihan tylsiltä perusfarkuilta. Homma jäi siis minun osalta tähän ja päätin keksiä jonkun muun ratkaisun :D

Jos haluat kuitenkin vielä jatkaa, niin seuraavaksi tuo uusi sauma pitäisi silittää ihan litteäksi ja nurjalta puolelta leikata ylimääräinen kangas pois. Leikatut reunat varmaan kannattaa myös huolitella. 

Eiköhän lopputuloksesta olisi tullut ihan hyvä, mutta nuo on niin ihanat farkut, että en sitten halunnutkaan pilata lahkeita lyhentämällä ne. Ilman jotain toimenpiteitä noita housuja ei kuitenkaan voi käyttää, joten harsin käsin lahkeiden takareunaan kaksi pystysuoraa ommelta ja rypytin lahkeiden takareunat. Tämä ratkaisu toimii kuin unelma, lahkeet ei enää laahaa maata, mutta näyttävät kuitenkin kivan ylipitkiltä, eikä takareunan ompeleita käytössä erota.

Tässäpä näkyy vielä tämä minun patenttiratkaisu :) Näyttää kyllä käytössä paremmalta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!