perjantai 22. heinäkuuta 2016

Rannerenkaiden uudet vaatteet virkkaamalla

Laatikonpohjilla on pyöriny jo vuosia lapsuusajoilta olevat metalliset rannerenkaat, jotka nyt ei oikein enää tuntuneet sopivan mun tyyliin (vaikka välillä vähän teinimäinen olo onkin). Kesäasustus kuitenkin kaipasi jotain vähän rennompaa korua ja tämmösenä henkeen ja vereen käsityöihmisenä päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Pinterestistä löytyi inspiraatio näihin virkattuihin rannekoruihin ja kun kerran innostuin, niin virkkasin kaikki rannerenkaani uuteen uskoon! Kaunein lopputulos tuli mielestäni Dropsin Muskat -langalla (alapuolen kuvassa).

Virkkaamalla uudet vaatteet vanhoille rannerenkailleIkivanhoja metallisia rannerenkaita, jotka ei enää istuneet melkein kolmikymppisen typyn tyylitajuuni :)

Virkkaa rannerenkaan ympärille kierros kiinteitäsilmukoita, pakkaa silmukat melko tiukkaan. Mielestäni paras lopputulos tuli, jos silmukoiden välille jäi kuitenkin aavistuksen verran väljyyttä. Kun kierros on valmis, lähde pyörittämään silmukoita renkaan ympäri spiraalille. Kun olet tyytyväinen kierteisiin, yhdistä alku- ja loppupää ja päättele lanka.

Vasemmalta oikealle paksummasta ohuempaan lankaan. Vasemmalta lukien kaksi ekaa on Drops Paris, kolmas on Novita Ecocotton, neljäs ja viides Drops Muskat, kuudes ja seitsemäs Novita cottonbamboo ja kaksi oikeanpuolimmaista jotain nimettömiä bambusekoitelankoja. Kokeilemalla eri lankoja ja koukkuja ja eri verran kierrettä tulee renkaista uniikkeja yksilöitä!

Ja asennetta peliin, siskot! :D

2 kommenttia :

Kiitos viestistäsi!