tiistai 27. syyskuuta 2016

Jämälevystä mandalataulu

Mulla on pyöriny nurkissa tämmönen liimapuulevyn pätkä jo monta vuotta ja lopulta iski inspiraatio (pinterestin avustuksella luonnollisesti). Nyt en sitten vaan osaa päättää, että olisko tämä taulu vai tarjotin vai mikä. Tavallaan tää on tällä hetkellä yhtä turha kun tuo alkuperänenkin, mutta ehkä minä vielä keksin tälle täydellisen käyttötarkotuksen! Tarkotus olis vielä lakata tämä, mutta kun keksis että mikähän lakka olis hyvä. Jos on ehdotuksia, saa laittaa kommenttia!

Mandalakuvio piirretty levynpalaseen :)


Himppusen jo kellastumaan päässyt liimapuulevynpätkä

Käsittelin levyn etikka-teräsvillaseoksella. Eli purnukkaan reilusti etikkaa ja noin nyrkillinen teräsvillaa. Annetaan muhia vähintään vuorokausi, mulla oli useamman päivän. Sitten siivilöidään teräsvilla pois ja pistetään sutien. Ristin tämän litkun nestemäiseksi ruosteeksi, joten työalue kannattaa suojata hyvin ja välttää roiskeiden joutumista MINNEKKÄÄN! :)

Käsittelin levyn kolme kertaa, en kyllä toisen ja kolmannen kerran välillä huomannut juurikaan eroa.

Maalasin levyn toiselle puolelle mustat reunat (jotta sain peitettyä muutaman syntymään päässeen valuman). Etsin pinterestistä mandalakuvion (kannattaa valita suht simppeli malli) ja tulostin sen neljälle A4:lle (tulostuksen koko riippuu tietysti levynpalan koosta) ja teippasin yhteen.

"Piirsin" sukkapuikolla paperin päältä, jotta puuhun jäi hento painaumakuvio (minusta kun ei löydy taiteellista hitustakaan, niin joutuu vähän tälleen huijaamaan).

Piirsin maalikynällä painaumien mukaisesti ja tämmönen tuli, vähän oli totutteleminen tuohon maalikynään ja kun en mikään kummoinen piirtäjä ole muutenkaan, niin jälki on melkoisen epätasaista ja horjuvaa, mutta ei sitä kauempaa juurikaan erota!

Harmillisesti tähän mustalle puolelle tuli pari pikkuvirhettä, mutta jospa ne sattuu vaan omaan silmään..

2 kommenttia :

Kiitos viestistäsi!